Španjolski mediji: Hrvatska obrana je bila superiornija

Foto: Ante Čimić/Cropix

HRVATSKA rukometna reprezentacija sinoć je svladala Španjolsku 23:21 i tako osigurala prvo mjesto u kvalifikacijama za Euro u Srbiji. Španjolski mediji nisu posvetili puno prostora utakmici, no izdvojili smo nekoliko najzanimljivijih izvještaja.

"Španjolska ima problema s napadom. To protivnici znaju i posljedica toga bila je vrlo uska 6-0 obrana. Izbornik Valero Rivera priznaje da je obrana velika vrijednost Španjolske. Taktika je bila 5-1, "obrana donosi naslove", rekao je Rivera, ali to nekad nije dovoljno. Rupa u napadu bila je prevelika da se svlada snažna momčad poput Hrvatske", navodi El Mundo Deportivo.

Španjolski novinari nisu zadovoljni kako je funkcionirao napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U porazu su dvije vijesti: dobra, a to je da Španjolska nastavlja igrati dobru obranu i loša je slab napad. Jučerašnji poraz nije bolan, a rezultat nam daje razloga za nadu u obnovljenu momčad", navodi AS.

Sinoć su, za razliku od SP-a u Švedskoj, dobro branili naši vratari.

"Hrvatska obrana je bila superiornija, posebnu u drugom dijelu i spriječila je španjolske napade. Hrvatski vratar Šego i efikasni domaći napadači napravili su ostatak", piše Europapress.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara