Španjolski nogometni savez pokrenuo postupak protiv Guardiole

Španjolski nogometni savez pokrenuo postupak protiv Guardiole

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

DISCIPLINSKA komisija Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) pokrenula je disciplinski postupak protiv trenera Barcelone Josepa Guardiole, jer je optužio suce za laganje u izvještaju s utakmice.

Guardiola, koji je prošle godine vodio Barcelonu do šest trofeja u isto toliko natjecanja, bio je isključen na gostovanju svog kluba u prvenstvu kod Almerije (2:2) 6. ožujka. Pomoćni sudac Jose Luis Gallego referirao je glavnom sucu Carlosu Closu Gomezu da ga je po odluci Guardiola vrijeđao, iako televizijske snimke pokazuju suprotno.

Carlos Clos Gomez je isključio Guardiolu u 27. minuti, a u izvještaju je kasnije napisao kako je ''Guardiola pomoćnom sucu rekao da je svaku odluku donio krivo te da ništa ne razumije''!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guardiola je cijeli slučaj komentirao riječima da su "obojica lagali u izvještaju".

"Ne ponosim se svojim ponašanjem na toj utakmici. Mogu čak i prihvatiti da sam zasluženo bio isključen. Međutim, suci s utakmice su u svom izvještaju lagali, stavili su mi u usta ono što nisam rekao. Zbog toga smo se i žalili", govorio je Guardiola.

Međutim, žalba njegovog kluba bila je odbijena pa je Guardiola dobio zabranu vođenja svoje momčadi u 26. kolu, u kojem je katalonska momčad kao domaćin pobijedila Valenciju sa 3:0.

Rafael Alonso Martinez, šef istrage u postupku protiv Guardiole, ima na raspolaganju mjesec dana kako bi ustanovio da li je trener Barcelone kriv, te, ako jest, kakvu će mu kaznu odrediti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara