Špehar: Hajduku nismo pustili, ali smo za pobjedu trebali od Mamića dobiti 75.000 eura

BIVŠI kapetan Osijeka Robert Špehar zgrožen je optužbama Mamića na svoj račun i na račun kluba, te poziva čelnike Osijeka da podignu tužbu protiv Dinamovog dopredsjednika Zdravka Mamića.

Svojim izjavama Zdravko Mamić ne štedi nikoga, a na optužbe mu svi odgovaraju kako je on jedini krivac. Optužbe su najviše pogodile Osječane, jer su izgubili utakmicu protiv Hajduka, za koju im je Mamić obećao 75.000 eura ako pobijede Splićane. Špehar je tada komentirao kako Mamićeva ponuda nije nemoralna, te da i u europskim ligama ima takvih ponuda. Smatra kako je to samo dodatna stimulacija u besparici u kojoj je tada našao Osijek.

Kako Dinamov dopredsjednik ne bi bio u sukobu interesa, novce osječkim igračima trebao je dati Mamićev brat Zoran Mamić. Osijek se tada borio za treće mjesto koje je vodilo u Europu, pa im je novac bio samo dodatan poticaj. No, Mamić tvrdi kako su Osječani namjerno izgubili utakmicu protiv Splićana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je Osijek pustio Hajduku, znaju svi. Čelni ljudi Osijeka i Hajduka, suci i delegat te utakmice, igrači jedne i druge momčadi, zna cijela Hrvatska. A nitko nije poduzeo ništa. Zna se čak i koji je igrač podijelio novac igračima Osijeka u svlačionici kako bi pustili Hajduku." - optužio je Mamić Roberta Špehara i vodstvo Osijeka.

Robert Špehar odlučno demantira Mamićeve optužbe.

"Ponosan sam u cjelini na proteklu sezonu u kojoj smo postigli zapažene rezultate. Ponosan sam i na način kako smo odigrali tu famoznu utakmicu s Hajdukom, bez obzira što smo je izgubili. Nakon svega boli me to blaćenje, i kluba, i svih nogometaša koji su nastupili u toj utakmici. Mamić je sve izmislio. Igrali smo pošteno i u takvoj igri izgubili od suparnika koji je poslije postao hrvatski prvak. Pa zar netko normalan uopće može pomisliti, da bilo kakvo donošenje i dijeljenje love, za što sam osobno optužen, ne bi istog trena ili za dan-dva procurilo izvan svlačionice?" - komentirao je Robert Špehar za Slobodnu Dalmaciju dodajući kako je istina da je jednom o tome razgovarao s Mamićem.

“Odredili smo oca našeg suigrača Krešimira Brkića, da tijekom susreta bude u blizini Mamićeva čovjeka koji je donio obećanu nagradu, oko 75 tisuća eura. Kad nam je signalizirano da je nagrada stigla u svlačionici smo se dogovorili da odigramo sa 200 posto naših mogućnosti. Čak sam precizirao i postotke. Rekao sam, pred 18 igrača, trojicom trenera, ekonomom i predjsjednikom, da osim onih sto posto, koje unosimo u svaku utakmicu, imamo 50 posto poticaja jer nam je suparnik tako velik protivnik kao što je Hajduk, a onih drugih 50 posto, do zaokruženih 200 posto, je Mamićeva nagrada koja će nadomjestiti rupe u obiteljskim fondovima. Klub je tada bio u krizi i tri-četiri mjeseca nismo dobili ni plaću, a kad smo izgubili ostali smo i bez te nagrade. Sve ovo što danas priča Mamić je čista izmišljotina” - zaključio je Špehar u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara