Split je želio zadržati Vučevića

Split je želio zadržati Vučevića

ZORAN VULIĆ i Ivo Šušak, imena su koja su se prva iskristalizirala nakon neočekivane ostavke Gorana Vučevića u Zadru. Vulić je spreman na svoj peti povratak u najdraži klub, Šušak tvrdi da ovaj puta ne bi odbio Bijele, kao ovog ljeta kada mu je ponuđeno mjesto šefa omladinske škole. Stvar je utoliko zanimljivija jer je Šušak, nekadašnji trener Dinama i Osijeka, dokazani stručnjak zamijenio Vučevića na mjestu šefa skautske službe Slavena Bilića i to neposredno upoči Eura. Bilić je istaknuo Vučevića kao idealnog čovjeka za Hajduk, a unatoč neiskustvu, nekadašnji vođa Hajdukovih omladinaca, pokazao se kao generalno dobar izbor.

> Video: Hajdukov krvnik Ljubičić sretan zbog osvete onima koji su ga otpisali

> Spriječen upad Torcide u svlačionicu: Dobit ćete batine!

> Video: Bivši Hajdukovac obranio Stanove od Splićana!

> Za Poljud se bore Šušak i Vulić

I to je jedan u nizu razloga zbog kojih je Uprava Hajduka na čelu s predsjednikom Matom Perošem jutros nastojala nagovoriti Vučevića da povuče svoju odluku. Progutao je Peroš "ishitrenu i šokantnu" odluku Vučevića, koju je emitirao najprije novinarima, pa tek onda Upravi, jer potres koji je nastao naglim odlaskom trenera nikako ne ide uz smiraj, blagostanje i dojam prouzrokovan povijesnom privatizacijom i ozdravljenjem kluba. No, Vučevićeva reakcija nakon blamaže u Stanovima sugerirala da su njegova namjere prilično ozbiljne.

Bilo je teško za povjerovati da će Peroš uspjeti u svojoj namjeri, jer Vučeviću i njegovom stožeru (Miše, Računica, Vujović) prekipjelo je više puta u ovoj sezoni. Stoga, ne čudi što se lista kandidata za preuzimanje klupe Hajduka širi iz sata u sat. Nakon Vjekoslava Lokice i Zlatka Kranjčara pojavilo se i ime nekadašnjeg trenera Slaven Belupa i istaknutog hrvatskog reprezentativca Krune Jurčića...

No, Split bi najsretniji bio da je mogao može zadržati Gorana Vučevića. Trenera koji je jednom prilikom već digao ruke od Hajduka...

"Imao sam namjeru povući se nakon poraza u Rijeci, ali vrlo brzo sam shvatio da nemam pravo na takav potez. Srđan Andrić, naš kapetan, u ime igrača me u autobusu zamolio da ostanem.  S igračima sam stvorio jedan poseban odnos i odlučio sam ostati i iza Maksimira, bez obzira na rezultat."

I onda se dogodio povijesni izlet na Maksimir. Vučević je uzeo trobod u vječnom derbiju, nakon pet posnih godina Hajduka u metropoli. Euforija je dosegnula vrhunac, no bila je to tek rezultatska presvlaka limitirane momčadi.

Tko može objasniti pad u Hajdukovoj igri?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, slutio se posrtaj Hajduka u Stanovima, ali Vučevićeva ostavka nikako.

U trenucima kada je Hajduk financijski stao na noge, kada su najavljena velika igračka pojačanja na zimu, zadnje što se moglo očekivati bio je odlazak glavnog trenera i njegovog  stručnog stožera. Donedavno svi su hvalili timski rad Vujevića, Miše, Računice, a Hajduk je nakon pobjede u Maksimiru bio hit prvenstva. Modrima su dahtali za leđima, a veliki broj ljudi vjerovao kako je Hajduk napokon na pravom putu prema naslovu prvaka. Što se u međuvremenu dogodilo to nitko ne zna.

No, s druge strane, već nekoliko godina splitska momčad Bermudski je trokut, trenere guta šakom i kapom. Taj gubitnički mentalitet splitske momčadi koštao je i veće trenere no što je to mladi Vučević, koji očigledno još nema vjere u svoje mogućnosti, ali za razliku od Pudara ili Jarnija iznenađujuće ima dovoljno morala da shvati kako više ne može sramotiti Hajduk, nakon što je mjesecima prije tupio kako Splićani zaslužuju veliki Hajduk.

Nisu Zadrani danas ništa posebno igrali, niti su nadigrali Hajduk, a prigode se mogu izbrojati na prste jedne ruke. Međutim, bilo je tužno gledati jednu beskarakternu, čak nemoćnu momčad, koja utopljeniku poput Zadra ne može stvoriti iole ozbiljniju priliku za gol. Doista je nemoguće objasniti te padove u igri i formi Hajdukovaca i vjerujemo kako je upravo to glavni razlog Vučevićeva odlaska.

Očekivali smo da Gogi ima asa u rukavu

Dok je ispred sebe Vučević imao problem i pokušavao si ga objasniti pa riješiti na milijun različitih načina, tada je sve to i imalo smisla, no, čini se da je sada izgubio i onu zadnje objašnjenje kojim se tješio. Shvatio je kada se sutra ustane da neće pronaći neki bolji izgovor, shvatio je da nije sposoban za borbu s vjetrenjačama i pošteno odstupio.

Najlakše je Vučeviću reći da Hajduk ima limitiran kadar i povući se, međutim, to ne bi bila istina. Ibričić je u Zagrebu bio među najboljim igračima HNL-a, Andrić je na nedavno bio na pragu reprezentacije, Kalinića traži Valencija, Tičinović je ekstra talentiran mladi igrač, Šubašić jedan od najboljih vratara u državi i tako dalje i tako dalje. Pogledavši to ispada da je Vučević onda samo još jedan loš trener, no, ipak istina je vjerojatno negdje između.

Ono što posebno boli svakog Torcidaša jest činjenica da Hajduk uvijek nakon koraka naprijed, napravi dva koraka unazad. Što će donijeti promjena trenera? Baš ništa...ali neka proba Vulić, on je jedan od rijetkih koji se zna  i ima volje koprcati u poljudskoj bari.

Sukladno njegov igračkom geniju ipak smo očekivali da Vučević izvuče još poneku kartu iz rukava...

Vedran Buble, Dea Redžić
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara