Split: Policija privela 50 navijača

PRIJE, za vrijeme i nakon utakmice Hajduk - Rijeka policija je privela ukupno 50 osoba, od kojih 49 pripadnika riječke "Armade" i samo jednog pripadnika splitske "Torcide", doznaje se danas od dežurnog u Operativno komunikacijskom centru PU splitsko dalmatinske.

Četrdesetosam riječkih navijača privedeno je zbog sukoba s pripadnicima Torcide 15-ak minuta prije početka utakmice na križanju ulica Sedam Kaštela i Zrinsko Frankopanske, u neposrednoj blizini stadiona, tijekom kojeg je jedan policajac lakše ozlijeđen. Njega je šakom u glavu udario D. J. (21) iz Matulja kod Rijeke u alkoholiziranom stanju, 1,0 gram alkohola po kilogramu težine.

Protiv svih privedenih navijača podnesene su prekršajne prijave, a protiv D. J. I kaznena prijava zbog napada i sprečavanja i službene osobe u obavljanju dužnosti. Priveden je istražnom sucu koji ga je pustio na slobodu, pa će se protiv njega, kao i protiv ostalih privedenih, postupak voditi redovitim putem.

Policija je demantirala jučerašnju informaciju kako je tijekom tog sukoba ozlijeđen i jedan navijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na upit kako to da nije priveden niti jedan pripadnik Torcide, sudionik tog sukoba, dežurni policijski službenik, odgovorio je kako su se oni vjerojatno razbježali prije dolaska policije, pa su na tom mjestu zatečeni samo pripadnici Armade.

Kaznena prijava, uz prekršajnu, podnesena je i protiv 27-ogodišnjeg A. B. iz Lovrana, također pripadnika riječke navijačke skupine, i to zbog oštećenja tuđe stvari. A. B. je zajedno s još desetak navijača riječke momčadi iz kombija u ulici Domovinskog rata izbacivao razne predmete kojima je oštećen jedan parkirani automobil, vlasnika S. M. Iz Glavica kod Sinja. Oštećeni su vjetrobran i krov vozila "vw corado", a šteta se procjenjuje na oko 2 tisuće kuna.

Jedini privedeni pripadnik Torcide jest 25-godišnji Z. G. Iz Splita koji je u alkoholiziranom stanju, 2,3 grama alkohola, zatečen na sjevernoj šetnici stadiona. Kako se opirao privođenju, a kod sebe nije imao ni osobne isprave, zadržan je u policiji do otrežnjenja, a protiv njega je podnesena prekršajna prijava.

Policija je provjerom vjerodostojnosti informacije da je jučer tijekom utakmice netko uporabio vatreno oružje, utvrdila kako je, ipak, riječ o dezinformaciji, odnosno, vjerojatno, pogrešno "protumačenom" zvuku koji može potjecati od ispaljene bengalke, petarde ili neke druge naprave.

Tijekom utakmice i na stadionu, kako se doznaje, nije zabilježen neki drugi ozbiljniji izgred.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara