Split: Priveden Velimir Ronkulin zbog organiziranja nasilja u Dugopolju

NAKON što se jučer popodne sam prijavio u policijsku postaju u Solinu, jutros je istražnom sucu Županijskog suda u Splitu priveden 37godišnji Velimir Ronkulin zbog osnovane sumnje da je organizirao skupinu navijača Torcide za napad na navijače Dinama 6. prosinca u Dugopolju, izvijestila je danas PU splitskodalmatinska priopćenjem u kojemu se navode samo inicijali osumnjičenog.

Tada je više osoba ozlijeđeno, a jedan automobil zagrebačkih oznaka zapaljen.

Protiv Ronkulina, jednog od "vođa" splitske navijačke skupine Torcide, podnesena je kaznena prijava zbog sudjelovanja u skupini koja je počinila kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Kriminalistička se obrada nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ronkulin se jučer poslijepodne u policijskoj postaji u Solinu, mjesno nadležnoj za Dugopolje, pojavio u pratnji svojega odvjetnika Evelina Tonkovića. Tamo je zadržan sve do jutros, no nije dao iskaz, doznaje se od njegova odvjetnika, već će to učiniti pred istražnim sucem.

Ronkulin je u pismu jučer upućenom medijima odbacio sve optužbe protiv sebe, tvrdeći kako jest "organizator, ali svega pozitivnog što je Torcida napravila". Opovrgnuo je i medijske navode da se skriva od policije, nazivajući ih "senzacionalističkim, nepotrebnim napuhavanjem atmosfere". U pismu je kazao kako se "nakratko sklonio da bi skinuo ljagu sa sebe" te najavio da će se "sam predati policiji i dokazati svoju nevinost".

Policija je proteklih dana već privela pet osoba zbog osnovane sumnje da su sudjelovale u divljaštvu u Dugopolju. Protiv 23-godišnjeg Jakova Vlastelice podnesena je kaznena prijava za pokušaj ubojstva i sudjelovanje u skupini koja je počinila kazneno djelo i zadržan je u jednomjesečnom pritvoru. Ostala su četvorica prijavljena zbog sudjelovanja u skupini koja je počinila kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i pušteni su da se brane sa slobode.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara