Šprem bolja od Dulko

Šprem bolja od Dulko

HRVATSKA tenisačica Karolina Šprem plasirala se u 2. kolo olimpijskog turnira nakon što je u dvoboju 1. kola svladala Argentinku Giselu Dulko sa 7-6 (6), 7-5.

U 2. kolu Šprem će igrati protiv Angelique Widjaje iz Indonezije.

Po vrlo jakom vjetru "meltemiu", koji je danas izludio cijelu Atenu, Karolina Šprem je vrlo teško, ali i posve zasluženo svladala Argentinku, 37. tenisačicu svijeta.

Dulko je vodila sa 4:2 i 5:3, kod 5:4 je propustila set loptu, pa je set otišao u "tie-break" iz kojeg je Šprem izašla kao pobjednica iskoristivši svoju četvrtu set-loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U drugom setu nije bilo oduzimanja servisa sve do jedaneste igre kada je Varaždinka konačno iskoristila četvrtu break-loptu u tom setu i mirno odservirala za proboj u 2. kolo gdje je čeka Indonežanka Anquelique Widjaja, 125. igračica svijeta.

"Znala sam da neće biti lako, Dulko je dobra tenisačica, a ja sam još uvijek prehlađena, vučem virozu još od Zagreba. Ključno je bilo što sam se vratila nakon 3:5 u prvom setu, kada sam to uspjela znala sam da ću dobiti. Glavno je da sam odigrala prvi dvoboj, trema je bila prisutna, ipak su ovo Olimpijske igre", kazala je Šprem, 12. nositeljica turnira, koja će prije pojedinačnoga dvoboja sa Widjajom danas upoznati svoju protivnicu budući da ona i Kostanić igraju u paru protiv Indonežanki.

Šprem je sa Kostanić igrala dosad u paru samo jednom, bilo je to u FED Cup dvoboju protiv Brazilki u Varaždinu.

(Izvor fotografije: FaH)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara