Spremaju li se trenerokradice s Poljuda opet put Šubićevca?

Spremaju li se trenerokradice s Poljuda opet put Šubićevca?

Tekst: Z.A.
Foto: Nikša Stipaničev (Cropix
)

ODLAZAK Edoarda Reje traži hitnu reakciju Hajduka i popunu naprasno ispražnjenog mjesta, a gazdama s Poljuda, zvali se oni Svaguša ili Kerum, provjerena lokacija za trenersko samoposluživanje je Šubićevac.

Već se uvriježila fraza "šibensko nogometno čudo", a nakon što je Hajduk već na užas Pauka i Karađole progutao prva dva kreatora navedenog podviga (Pudara i Kalinića) ne čini se nemogućim da bi mogao posegnuti za najuspješnijim od dva uvažena prethodnika - Brankom Karačićem.

Podsjećamo, Karačić je preuzeo momčad Šibenika u sličnom stanju kao i njegovi prethodnici; bez nekoliko važnih igrača iz prethodne sezone i uz želje da osigura opstanak.

Međutim, četiri mjeseca kasnije i sa 13 igrača manje, Šibenik je jesenski viceprvak i polufinalist Kupa, a jedan od najvećih Karačićevih uspjeha je pobjeda nad Rejinim Hajdukom na Poljudu u jesenskom dijelu nakon koje mu je i priznati talijanski stručnjak javno izrekao komplimente na račun njegove taktike.

Karačić je u ljeto 2005. nakon pregovora bio na korak do preuzimanja Hajduka, ali je novi trener tadašnjeg prvaka postao Ćiro Blažević. Spominjalo ga se na Poljudu prošlog ljeta, ali i u studenom kada je Udinese želio dovesti Reju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim sjajnih rezultata u Šibeniku, Karačića s Pudarom i Kalinićem uz Hajduk veže još nešto: iza njega je uspješna igračka epizoda u Hajduku tijekom druge polovice 80-ih nakon koje je otišao u Belgiju pa smo ga izravno upitali:

Je li bilo kakvih signala s Poljuda i biste li bili spremni preuzeti Hajduk?

Imam ugovor sa Šibenikom do ljeta uz opciju produljenja na godinu dana i nemam nikakvog daljnjeg komentara.

Činjenica je da ste s uspjehom igrali za Hajduk, da ste prije nekoliko godina skoro sve dogovorili s Bilima, ali je ipak doveden Ćiro, kao i da ste se krajem prošle godine čudili da vaše uspjehe s "malima" ne prate najveći hrvatski klubovi?

Mogu vam sam reći da sam trener Šibenika i za mene je to što ste mi rekli za Rejin definitivni odlazak prva vijest. Ne mogu više ništa komentirati, jer imam previše posla i obaveza u Šibeniku da bi se bavio tim stvarima.

Karačić forsira pas-igru a od trenerskih uspjeha ističe osvajanje četvrtog mjesta u HNL-u s Osijekom i Zagrebom. Dinamo ga pamti po tome što je porazom od njegova Slavena bačen u Ligu za ostanak, a prošle je sezone izborio prvu ligu sa Slavoncem iz Starih Perkovaca, ali je seoski klub zbog nemogućnosti financijskog praćenja natjecanja u Prvoj HNL odustao od igranja s hrvatskom nogometnom elitom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara