Srbi: Austrijanci bi nas isključili sa Svjetskog prvenstva!

Tekst: M.P.
Foto: AFP

NAKON što je jučer jedan austrijski medij objavio kako Fifa možda Srbima sprema i najcrnji scenarij - onaj o izbacivanju sa Svjetskog prvenstva i to zbog divljanja njihovih navijača na prijateljskoj utakmici u Klagenfurtu, većina srpskih kolega danas pokušava smiriti situaciju.

> Srbiji prijeti izbacivanje sa Svjetskog prvenstva?

"Strani mediji unijeli paniku" - objašnjava Danas.rs , a sa sličnim naslovom izašao je i Blic koji piše: "Austrijanci bi nas isključili s Mundijala".

"Ponovno je paniku u naš reprezentativni kamp unio neki strani medij. Poslije lažne uzbune o teškoj povredi Dejana Stankovića koju je lansirao novinar francuskog L'Equipea, ovaj put se reprezentacija Srbije našla na udaru austrijskog Osterreicha. U senzacionalističkom tekstu navodi se čak i mogućnost da Fifa isključi našu reprezentaciju sa SP-a u Južnoj Africi."

Bošković: Nije smiješno

Cijeli slučaj je prokomentirao i glasnogovornik Srpskog nogometnog saveza Aleksandar Bošković koji, očekivano, odbacuje takvu mogućnost i kaže kako je nepotrebno izlaziti sa službenim priopćenjem jer cijela priča zvuči smiješno.

"Smiješno ili ne, huligani su ponovno uspjeli skrenuti pažnju na sebe, a u slučaju nekog sličnog ispada u Kufsteinu, uopće nije isključeno da disciplinski organi Fife ne posegnu i za ovako drastičnim mjerama", piše Danas.rs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidić: Žao mi je zbog incidenta

Na jučerašnjoj press konferenciji srpske reprezentacije novinarima je "ponuđen" branič Manchester Uniteda Nemanja Vidić. I on se osvrnuo na huliganski ispad.

"Iskreno, jako mi je žao zbog scena koje su se dogodine na kraju utakmice s Novim Zelandom. Postojala je opasnost da sudac prekine utakmicu što bi imao dalekosežnije posljedice za srpski nogomet. Pojedinci su si dali za pravo ući u teren što je potpuno nedopustivo. Ne bih htio neodgovorne pojedince svrstati u istu skupinu s pravim navijačima kojima se zahvaljujem na podršci i nadam se da će većina njih doći i u srijedu u Kufstein", objasnio je Vidić.

"Priča nema osnove"

Blic još dodaje kako je glasnogovornik Bošković potvrdio da je momčad u svakodnevnom kontaktu s Beogradom, ali da za sada nikakav dopis o kazni Fife nije stigao u sjedište Saveza pa da niti natpisi austrijskog lista nemaju osnove.

"U kontaktu smo s Beogradom i nikakvih informacija iz Fife nema. Nogometni savez Srbije nije organizirao utakmicu tako da su priče neosnovane. Svima nam je žao što se to dogodilo, ali podsjećamo da smo nedavno odigrali kvalifikacijsku utakmicu u Beču ispred 20 tisuća naših ljudi i da nije bilo nikakvih incidenata."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara