Srebrić: Ne kupujem više novine, samo putem pretplate, ruske Mercedese moramo odbiti

"NE KUPUJEM  više novine, samo putem pretplate...", našalio se sam na svoj račun tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, koji se ovih dana našao u središtu skandala kada ga je privela policija zbog navodne krađe na londonskom aerodromu.

> Biliću godišnja nagrada, Ćirine suze izazvale ovacije na dodjeli nagrade Franjo Bučar

Srebrić je kao uzvanik prisustvovao dodjeli godišnje državne nagrade Franjo Bučar koju je među ostalima dobio sadašnji izbornik Slaven Bilić, ali i bivši, legendarni, Ćiro Blažević.

"Ma ne, nije se uopće radilo o papirima ili olovkama, to su izmišljotine, radilo se o novinama. A kako sam ja tamo kupio gotovo sve novine koje postoje, a radi se o najmanje 70 različitih, trebao bih imati sve novine u Engleskoj besplatno."

"Nestašni" tajnik nije htio otkrivati detalje o tome kako je provodio vrijeme iza engleskih rešetaka i kakva je zatvorska hrana, ali je ipak naglasio da su policajci prema njemu bili jako korektni.

"Bilo je vrlo interesantno, ali s obzirom da se taj dio ne smije iznositi u javnost, ne bih htio o detaljima. Samo vam mogu reći da su su bili su vrlo korektni, a najviše smo razgovarali zapravo o utakmici, a ne o ničemu drugome. Ipak, ne bih htio da se to dogodi nikom više."

Na prijedlog da bi zapravo ovu priču mogao pozitivno iskoristiti i napraviti nekakvu šalu i reklamu u svoju korist, Srebrić je ipak odao par detalja oko privođenja.

"Nije to bilo ništa izuzetno. Dođe čovjek do vas i pokažete mu dokumente, odvedu vas, uzmu vam neke podatke. Najteže je bilo zapravo oslanjanje na prevoditelja i najveći dio vremena sam izgubio dok je došla markantna prevoditeljica."

Mercedesi ne dolaze u obzir

Ruski tajkuni su najavili da namjeravaju ispuniti svoje obećanje i poslati u hrvatsku 4 luksuzna Mercedesa kao poklon hrvatskim igračima za pobjedu protiv Engleza. Srebrić je decidirano objasnio da darovi ruskih tajkuna ne dolaze u obzir.

"To ne dolazi u obzir. Naša momčad je imala reprezentativni nastup i nikakvi darovi niti sada niti u budućnosti ne dolaze u obzir."

Blažević: Bilić je najveća nogometna zvijezda u Europi

S njim se ne bi složio trener svih trenera Ćiro Blažević koji je kao iz topa na pitanje bi li on uzeo poklonjenje mercedese odgovorio.

"Ma naravno da bih. Što bi se pravio važan, pa uzmi ono što ti se nudi."

I on i njegov nasljednik Bilić dobitnici su nagrade Franjo Bučar, što samo dokazuje kako je nogomet bio i ostao najjači dio hrvatskog sporta i veliki hrvatski brend.

"Iznimno sam ponosan na Bilića. I moram vam priznati da niti ja, niti svi oni treneri koji se vole nazivati stručnjacima, nismo vjerovali da naši mogu ovako nešto učiniti. Kad smo poveli 2:0, onda sam već povjerovao, ali kad smo primili dva gola mislio sam da ćemo primiti još barem dva. I onda su nas oni sve iznenadili i odigrali maestralno. Ja sam se toliko uzbudio da sam usred noći morao kod kardiologa jer mi se srce previše uzbudilo." rekao je uvijek raspoloženi Blažević i dodao:

"Slaven sada nije najveća zvijezda hrvatskog sporta, on je najveća nogometna zvijezda u Europi!"

Iako se nagrade sa prefiksom "životna" dodjeljuju ljudima čije vrijeme je već iza njih, Ćiro se ne da i tvrdi da njegovo vrijeme još uvijek nije prošlo.

"Ja sam nepopravljivi optimist i iako me svi žele pokopati ja se još uvijek ne dam. Istina je da sam u jeseni život, ali smatram da još uvijek mogu dosta toga dati."

M.P.
Foto: S.G.F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara