Srećko Bogdan: Kombinirani sastav može svladati neugodne Poljake

SREĆKO BOGDAN vjeruje da i ova kombinirana ekipa može do dobrog rezultata protiv Poljske. Protiv Turske očekuje tešku utakmicu u kojoj ćemo mi na kraju slaviti.

Za prognozu večerašnje utakmice i analizu turske reprezentacije razgovarali smo sa Srećkom Bogdanom. Ovaj nogometni stručnjak je vrlo optimističan te smatra da Hrvatska može otići čak i do samoga kraja.

Kako večeras protiv Poljske, Bilić je najavio velike promjene u momčadi za tu utakmicu?

"Mali bi problem, što se te utakmice tiče, mogao biti s neuigranošću igrača koji će večeras igrati. No, radi se o kvalitetnim igračima, pravim nogometnim znalcima, za koje vjerujem da sve to mogu nadoknaditi. Mislim da utakmicu nećemo izgubiti, no to nam nije toliko važno, moramo gledati sebe i četvrtfinalni ogled u petak."

Kakav je dojam na vas ostavila ekipa Lea Beenhakkera?

"Poljska je uvijek neugodan protivnik. Do sada su pokazali osvajanjem prvog mjesta u svojoj kvalifikacijskoj skupini da se radi o dobroj ekipi. Leo Beenhakker je odličan trener i to je njihova velika snaga. Ipak, vjerujem da i s kombiniranim sastavom možemo napraviti dobar rezultat večeras."Turska je jučer velikim preokretom dohvatila četvrtfinale i susret s Hrvatskom. Jeste li očekivali njih kao našeg protivnika?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Osobno sam više želio Češku. Turci su fanatici, oni će se sigurno boriti svih 90 minuta. Ta upornost im je i donijela pobjedu nad Česima. Jako su borbeni i bit će teško protiv njih igrati."

Kako ih onda proći?

"Naši igrači su tehnički puno kvalitetniji i to bi trebalo doći do izražaja. Turci se nakon ove pobjede hrabre, govore da mogu do kraja. Mi trebamo svakog protivnika respektirati, pa tako i Tursku, međutim ako ćemo igrati maksimalno angažirano trebali bi proći u polufinale. Takvim pristupom smo pobijedili i jaku Njemačku. Dobro je da Bilić odmara glavne igrače za taj četvrtfinalni ogled."

Koliko daleko može Hrvatska na turniru?

"Sva koncentracija treba biti na usmjerena na utakmicu s Turskom. Nadam se da će izbornik pronaći neko dobro rješenje za turski fanatizam. U polufinalu, ako prođemo, igrat ćemo po mojem mišljenju opet protiv Njemačke. No, tko god bude protivnik, svaka će utakmica biti vrlo teška. Uz jedan kvalitetan i ozbiljan pristup u svakoj utakmici možemo dogurati do kraja."

M.Š.
Foto: K.H./Inter
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara