Srna: Imamo bolji vezni red od njemačkog

DVOJICA reprezentativaca, koji su prema riječima glasnogovornika Gavrana najduže izbjegavali druženje s novinarima, su Darijo Srna i Vedran Runje. Spomenuti dvojac danas je napokon bio primoran sjesti ispred mikrofona i provesti nekoliko minuta s pripadnicima sedme sile.

"Ma ne, nismo mi izbjegavali press konferencije", branio se veznjak Šahtjara na početku jedne od sigurno najzabavnijih presica od početka priprema za Euro.

Runje sljedeću sezonu u drugoj francuskoj ligi

Na novinarski upit upućen Vedranu Runji u kojem će klubu nastaviti svoju karijeru, mikrofon je opet uzeo Srna nastavivši u šaljivom tonu: "Negdje u Španjolskoj, vjerujte mi. Vidio sam ugovor, samo vam neću reći točno ime kluba. To je sigurno."

Rezervni Bilićev vratar spustio je loptu na zemlju:"Ma šali se Darijo. U Lensu. Želim vidjeti kako će klub igrati u drugoj ligi. Zašto ne?"

Hrvatska ima najbolji vezni red, Poljska najbolje vratare

Sukladno svojim pozicijama u momčadi, dvojac je zamoljen da usporedi hrvatske redove sa suparničkim iz skupine na Euru. Srna smatra da Hrvatska ima jedan od najboljih srednjih vezova u Europi, a Runje je oduševljen Poljskim vratarima.

"Stvarno mislim da je naš srednji vez jedan od najboljih u Europi. Tu je i iskustvo i kvaliteta i tjelesni dio. Mislim da se malo njih može mjeriti s tim. Naravno, da svaki napad počinje sa obranom i da svaka obrana počinje s napadom i da je bitna cijela momčad. Naš je srednji red bolji i od Njemačkog", rekao je Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka momčad koja je došla na Euro je snažna na svim pozicijama, pa tako i na vratarskim. Poljski su golmani baš po mom ukusu. Svake godine izbace neko novo ime i moram priznati da sam impresioniran poljskom vratarskom školom". - nastavio je Runje.

Na dodatak da je Boruc primio dva pacerska gola u utakmici protiv Amerikanaca, Runje samo odbacuje rukom.

"Pa mi golmani smo tu da primamo golove. Neće ih valjda primiti netko tko je na tribinama. Događa se svakome, pa i meni da primim neki gol koji nijsam trebao primiti, ali to je sastavni dio posla."

"Austrija će odrediti naš put na Euru"

Još jedno pitanje za obojicu bilo je očekivanja na Euru.

"Mislim da je prva utakmica protiv Austrije ona koja će odrediti naš put na Euru.Kako priđemo prvo kolo, vjerujem da ćemo u tom tonu i nastaviti. Ukoliko prođemo skupinu vjerujem da možemo svakoga pobijediti i doći vrlo daleko", opet je prvi odgovorio Srna, a nastavio Runje.

"Mislim da si ne bi trebali visokim ciljevima previše nabijati pritisak. Treba igrati utakmicu po utakmicu i polako graditi uspjeh na Euru."

Srna je na koncu potvrdio da je spreman za Mađarsku i da će igrati od prve minute, ali i da je spreman pucati penale ukoliko to bude potrebno.

"Ma ja sam htio igrati i protiv Moldavije, ali je izbornik inzistirao da zbog napornog kraja sezone malo odmorim. Mogu reći da s nestrpljenjem iščekujem posljednju provjeru i početak Eura. Penali? Ja sam spreman, ali naravno...na izborniku je da odluči."

Marko Petrak
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara