Srna: Pogodak posvećujem Biliću, jer me uvijek tjera da idem u šesnaesterac

VEĆ JE tradicija da Hrvatska najbolje igra velike utakmice, kao i da je u tim utakmicama Darijo Srna često naš glavni motor pokretač. Momak koji je Hrvatsku pogocima odveo na SP u Njemačku, doživio je još jednu veliku večer. Šesnaesti pogodak u dresu reprezentacije, pogodak koji  nam je na Wortherseeu pokazao da možemo igrati protiv Nijemaca, pogodak koji nam je dao zalet za spektakularnu pobjedu.

"Za pogodak možete zahvaliti izborniku Slavenu Biliću koji me uvijek tjera da idem u šesnaesterac. Idi, idi, idi..,stalno viče na mene. Iako bočni igrač uvijek stoji na liniju i čeka loptu. Evo, ja sam prvi put ušao u šesnaesterac i zabio pogodak. Jako sam sretan zbog sebe i zbog cijele momčadi. Mislim da još nismo niti svjesni što smo napravili. Ova će nam pobjeda malo podignuti, što je i normalno. Ali moramo biti sretni i ponosni, samo ne smijemo poletjeti..."

Bila je to utakmica u kojoj nije bilo loših. Kada bi zapelo, suigrači bi pokrivali. No, Srna se slaže da je pobjeda nad Njemačkom dobrim dijelom - Bilićeva pobjeda.

"Hrvatska je još jednom pokazala da zna igrati velike utakmice. To su utakmice protiv Engleske, Švedske, Njemačke. Nevjerojatan je pristup s kojim smo ušli u ovu utakmicu, tako lako, rasterećeno, bez ikakvog presinga. Svaka čast trenerima koji su postavili zaista sjajnu taktiku."

Dok smo nakon utakmice dijelili dojmove, prošao je Michael Ballack. Njemački kapetan pognute glave. Gotovo da ga nitko od novinara nije niti zatražio izjavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zar je ovo moguće? Pa to je Michael Ballack... Kako se sve može promijeniti u 90 minuta...", sretan je poput malog djeteta bio naš strijelac.

Petrić: Pobijedili smo zemlju sa 80 milijuna stanovnika

Na raport je došao i Mladen Petrić. Njemački novinari su ga iscijedili, kaže da u njihovom taboru vlada šok od kojeg se neće tako lako niti brzo oporaviti.

"Svi smo odigrali sjajnu utakmicu, nije bilo jednog igrača koji je pao. Njemački novinari strašno su ljuti i razočarani, što je i normalno. Nisu očekivali da ćemo ovako dobro odigrati, pogotovo nakon loše predstave protiv Austrije.  Napravili smo sjajnu stvar za Hrvatsku, pobijedili smo veliku ekipu, zemlju koja ima 80 milijuna stanovnika", rekao je Petrić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara