Srpski izbornik puca optimizmom: Neće im igrati Ančić i Karlović, a podloga i lopte nam odgovaraju

Tekst: M.P.
Foto: AFP

KAKO se bliži četvrtfinalni okršaj Davis Cupa, tako su Srbi sve zadovoljniji. Razloga je nekoliko, prvi je prije svega to što su Ivo Karlović i Mario Ančić izvan stroja i gotovo sigurno neće biti u kadru. No, izbornik Obradović, barem prema njegovoj izjavi za Sportski žurnal, ne računa niti na Ivana Ljubičića.

"Ne zna se još tko će im biti drugi reket. Karlović je ozlijeđen, Ančić dugo nije igrao zbog bolesti, Ljubičić stalno govori da više neće igrati u reprezentaciji. Ako tako ostane, morat će pozvati Roka Karanušića ili Antonija Veića, ali oni nisu ta klasa", hrabri se Obradović koji je zadovoljan i odabirom podloge i loptica. Igrat će se tvrdoj podlozi i s Head lopticama.

"To smo i očekivali, jer se podloga uvijek bira prema prvom igraču, a kod njih je tom Marin Čilić. Ipak, i svi naši najbolji igrači postižu najbolje rezultate baš u takvim uvjetima", objašnjava srpski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po Beogradu su plakati koji pozivaju na hrvatsko more"

Niti navijačka atmosfera, koja će u Splitu sigurno biti vatrena, ne brine previše drugu stranu.

"Psihološki smo se pripremili za navijanje protiv nas, ali nemamo nikakav strah. Tamo će biti najoštriji suci ITF-a, tako da će svaki incident biti drastično kažnjen. Uostalom, u jeku smo turističke sezone, svuda po Beogradu vidimo reklamne pozive na hrvatsko more i ne vjerujem da bi i oni dozvolili da se nešto ružno dogodi. Mislim da je i njihov cilj da se pokažu kao dobri domaćini."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara