Srpski portal: Da, ljubomorni smo na Hrvate

Srpski portal: Da, ljubomorni smo na Hrvate

Screenshot (Telegraf)

HRVATSKA je apsolutni hit grupne faze Eure. Igračima Ante Čačića ''kapu skidaju'' gotovo svi najugledniji nogometni novinari širom Europe, od francuskog L'Equipea do britanskog Guardiana, a partije Ivana Perišića i društva s velikom se pažnjom prate i u regiji.
 
Tako srpski Telegraf sa sjetom piše o uspjesima hrvatske reprezentacije, priznajući kako su srpski ljubitelji nogometa ljubomorni na ono što Hrvatska radi u Francuskoj.
 
''Onda vidimo kako to izgleda kod onih koji ne mare puno za to tko igra za reprezentaciju, već kako igra. Koji protiv sebe imaju dobar dio navijača, medije, ali… Igraju i pobjeđuju poznatije, ali ne i bolje od sebe'', piše Telegraf.
 
''Ako Srbin laže, Facebook ne laže''
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
''Da, govorimo o Hrvatima. Ako Srbin laže, Facebook ne laže. Već i letimičan pogled na profile svojih prijatelja odaje jasnu sliku – ljubomorni smo na Hrvate. U redu, pojedinci su navijali za ove iz Splita i za prekid utakmice, ali i oni danas skidaju kapu pred Vatrenima. Ljubomorni smo i to je jedina istina. Na igru, na navijanje, na činjenicu da ih ima 15-20 tisuća gdje god da igrali, na to da se u hrvatskoj reprezentaciji nitko ne svađa oko pjevanja himne, na to što… Ako Hrvati ovako igraju s nestalim duhom i gomilom problema, što bi tek napravili nesretnim Španjolcima da imaju patriotski naboj generacije Ladića, Prosinečkog i Bobana.

''Srbi bi ovih dana voljeli biti Hrvati''
 
Ponavljamo, za srpske navijače ova generacija Hrvatske, koju predvode Modrić, Ćorluka i Srna (kojeg su tjerali iz reprezentacije odmah po završetku SP-a u Brazilu), primjer su onih za koje bi većina u Beogradu, Novom Sadu ili Čačku odmah potpisala da budu članovima ''Orlova'' ako će ginuti i biti puni optimizma kao što igraju u hrvatskom dresu'', piše novinar Telegrafa i zaključuje:
 
''Bez pretjerivanja, Srbi bi ovih nogometnih dana voljeli biti Hrvati. Zato, nemojte zamjerati prijateljima i kolegama ako se na Facebooku i Twitteru sve učestalije dive Modriću, Subašiću, Kaliniću i navijaju za njih do kraja Eura.''
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara