Srpski tajkun Mandarić za 32 milijuna funti prodao udio u Portsmouthu

Srpski tajkun Mandarić za 32 milijuna funti prodao udio u Portsmouthu

SRPSKI TAJKUN Milan Mandarić je nakon osam godina vjernosti Fratton Parku odlučio prodati svoj preostali udio u Portsmouthu dosadašnjem partneru, Rusu Aleksandru Gajdamaku.

U siječnju 2006. godine Mandarić je Gajdamaku, inače ambicioznom poduzetniku, prodao 50 posto udjela u otočkom klubu, ali nije prestao obnašati i svoju direktorsku dužnost.

Srbin s američkom putovnicom, inače rođen u Hrvatskoj tvrdi kako niti u novonastaloj situaciji neće raskinuti veze s Otokom, već će u budućnosti sloviti za počasnog predsjednika Portsmoutha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću tek tako odjahati u suton. Pomagat ću Aleksandru koliko god to bude u mojoj moći." - kazao je 67-godišnji Mandarić, čija se izjava prenosi na službenim klupskim stranicama.

"Siguran sam da klub ostavljam u rukama čovjeka s visokim ambicijama." - dodao je.

Po dolasku na Fratton Park Mandarić je unio život u klub koji se dugo godina borio za ulazak u prvu ligu. Bio je čovjek je vizijom, i što je još važnije, imao je novac da tu viziju i ostvari. Pod njegovom paskom Portsmouth je postao etablirani premierligaš, stoga ne čudi divljenje koje Mandarić danas izaziva kod navijača i klupskih prijatelja. Na Otok je srpski bogataš svojevremeno doveo i legendarnog Velimira Zajeca te ga imenovao menadžerom kluba.


(Foto: Večernji list)

"Ono što je Milan napravio za Portsmouth nema cijenu. Njegova vizija, neiscrpna volja, vjera i marljivost bili su temelji posla što smo ga započeli u siječnju. Zaista mi neće biti lako nastaviti njegovim stopama." - kazao je Gaydamak.

Dodajmo kako je ruski poduzetnik početkom godine u Portsmotuh uložio 20 milijuna funti, dok je ovih dana za preostali Mandarićev udio uplatio dodatna 32 milijuna.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara