Srpski tajni agent sa Abramovičevim vjerodajnicama traži trenera Chelseau!

VLADO LEMIĆ, kontroverzni agent i osoba od posebnog povjerenja sibirskog oligarha je dobio ekskluzivno prava za organiziranje spojeva između Abramoviča i kandidata za trenera, kojeg vlasnik Chelsea grozničavo traži.

Abramovič je već lagano nestrpljiv, a engleski mediji sasvim ozbiljno pišu da se na Euru u Švicarskoj nalazi isključivo s razlogom pronalaska Grantovog nasljednika i da će prvi trener koji ga se dojmi vođenjem izabrane vrste na Euru, dobiti nemoralnu ponudu da preuzme Chelsea.

Kako ne bi sve ostalo prepušteno tek instinktu bogatog gazde, on sam je angažirao čovjeka koji mu je već organizirao sastanke sa Carlom Ancelottijem i Lucianom Spalettijem proteklog tjedna, a sve do kraj operacije nalaženja trenera će ga savjetovati upravo Lemić.

Njega očekuju razgovori sa Brazilcem Felipeom "Big Philom" Scolarijem, portugalskim izbornikom, koji je prvi favorit za klupu Chelsea u sezoni 2008/09.

Iako Chelsea službeno negira da je Lemić njihov trenerski headhunter i inzistira kako posao vodi direktor Peter Kenyon, formalna hijerarhija na Stamford Bridgeu znači mnogo manje od onog što gazda Roman kaže. Sam Lemić je došao u njegovu milost posljednjih mjeseci, piše Times, nakon što ga je preporučio Piet de Visser, Abramovičev glavni skaut, pod čijim skutima je i djelovao Lemić u PSV-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudeći po njegovim dosadašnjih akvizicijama, Chelsea se neće baš usrećiti sa slatkorječivim Lemićem

Abramovič se sa svojim najnovijim prvim dvorjaninom, koji je u drugi plan bacio čak i legendarnog "superagenta" Pini Zahavija, upoznao kada je Lemić iz PSV-a u Chelsea doveo Mateju Kežmana.

Lemić je zajedno sa bratom Zoranom i još nekoliko agenata stvorio mrežu u Južnoj Americi iz koje su potekli i braniči Alcides i Alex, na koje je Chelsea polagao prava. Lemić je u zimskom prijelaznom roku doveo i braniča Branislava Ivanovića iz moskovskog CSKA, a iako kao što se vidi iz priloženog, nema baš neki nos za pojačanja, bije ga glas slatkorječivog i uspješnog pregovarača koji je razvio mrežu uglednih suradnika. U poslu mu svakako pomaže i blisko prijateljstvo sa Predragom Mijatovićem, direktorom Reala.

Z.A.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara