Srpski vaterpolisti pristali na pomirbu pred novinarima

Srpski vaterpolisti pristali na pomirbu pred novinarima

SRPSKI vaterpolski reprezentativci, golman Denis Šefik i napadač Aleksandar Šapić, pristali su javno si pružiti ruke nakon tučnjave u pekinškome Olimpijskom selu.

Tom je prilikom Šapić završio s prijelomom kosti noge, dok je Šefiku pukla kost šake. Šapić je u ponedjeljak operiran u ortopedskoj klinici na Banjici, te se očekuje da će iz bolnice biti pušten u četvrtak ujutro. Točno u podne, u prostorijama Vaterpolskog saveza Srbije, zavađeni bi se olimpijci trebali pomiriti i javno ispričati na konferenciji za novinare. Plan predsjednika VSS-a Velibora Sovrovića prihvatila su obojica.

"Žao mi je zbog svega što se zbilo, to je sve što mogu reći. Detalje ću objasniti sutra na zajedničkoj konferenciji za novinare. Važno je da smo osvojili medalju na Olimpijskim igrama i da imamo kontinuitet rezultata. Ruka mi je dobro i operacija, srećom, nije potrebna",  izjavio je Šefik u utorak, po dolasku vaterpolista u beogradsku zračnu luku iz Pekinga, s gipsom na desnoj ruci.

Predsjdnik VSS-a morat će odgovoriti na pitanje zašto su iz saveza poslali lažnu informaciju da je Šapić, pukim slučajem, pao niz stepenice i na taj način slomio nogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Udovičić rekao je da će obojicu igrača prijaviti Disciplinskoj komisiji VSS-a jer su se teško ogriješili o disciplinski kodeks.

Iz VSS-a su također potvrdili da će za broncu svi reprezentativci dobiti premije kao da su osvojili zlato.

Još uvijek se samo nagađa zbog čega je došlo do fizičkog sukoba. Prevladava pretpostavka da je Šapić šovinistički, na vjerskoj i/ili nacionalnoj osnovi, uvrijedio suigrača.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara