Stanje Kubice je puno bolje, podršku mu izrazio sunarodnjak Podolski

Foto: AFP

POLJSKI vozač Formule 1 Robert Kubica je u "puno boljem stanju" nakon što je bio podvrgnut operaciji od sedam sati, priopćila je momčad Renaulta.

> Vozači F1 iskazali podršku Robertu: Kubica probuđen iz kome

Podsjećamo, sedmosatnu operaciju obavio je liječnički tim sedmorice u bolnici Santa Corona u Pietra Ligureu gdje je Kubica jučer dopremljen sa unutarnjim krvarenjem, prijelomom noge, šake i višestrukim prijelomima desne ruke zbog kojih je nesretnom poljskom vozačkom asu prijetila i amputacija. Do teškog udarca automobila u zid došlo je tijekom reli-utrke Ronde di Andora na kojoj se Kubica natjecao pa je hitno prebačen u bolnicu u kojoj je noć prospavao u stanju umjetno izazvane kome.

Nakon operacije je 26-godišnji poljski vozač bio probuđen iz kome.

"Robertovo stanje je u ponedjeljak puno bolje. Nakon što je noć proveo pod konstantnim promatranjem liječničke službe, u ponedjeljak ujutro su ga liječnici nakratko probudili. Nakon toga je bio u mogućnosti razgovarati sa svojom rodbinom. Čak je i micao s prstima, što je vrlo orhabrujući podatak za nastavak njegove rehabilitacije", stoji u priopćenju Lotus Renaulta.

Mario Igor Rossello, liječnik koji je operirao Kubicu i direktor regionalnog centra za operacije ruke u bolnici San Paolo u Savoni, izvjesio je kako se, srećom, zasada nisu pojavile otekline ili infekcija na podlaktici Kubičine desne ruke, ali da će ipak trebati proći još nekoliko dana u procjeni je li operacija izvedena 100% uspješno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako bi izbjegli bilo kakav stres, Robert će morati odspavati još najmanje 24 sata. U međuvremenu će liječnici odlučiti kako će tretirati frakture lakta i ramena. Možda će Robert morati biti podvrgnut još jednoj operaciji zbog toga, ali ne u sljedećih nekoliko dana",  izjavio je Rossello.

Podolski: Nadam se da će se Kubica brzo vratiti Formuli 1

Nizu sportaša koji su izrazili podršku teško ozlijeđenom poljskom vozaču Formule 1 Robertu Kubici priključio se i njemački nogometni reprezentativac Lukas Podolski.

Napadač Kolna, i sam rođen u Poljskoj, poslao je pilotu Renaulta "najbolje želje" putem svoga profila na Facebooku.

"Sreo sam Kubicu na jednoj utrci Formule 1. Želim njemu i njegovoj obitelji puno snage nakon strašne nesreće. Nadam se da će što je prije moguće ponovno voziti utrke Formule 1", napisao je Podolski.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara