Start hrvatskih rukometaša na Svjetskom prvenstvu

HRVATSKA rukometna reprezentacija danas u 18 sati igra prvu utakmicu na Svjetskom rukometnom prvenstvu u portugalskoj Madeiri. Protivnici našima su Argentinci.

Lino Červar zadovoljan je sa stanjem u reprezentaciji s obzirom na to kako je bilo kad je preuzeo kormilo. Reprezentativci su poslušni i željni uspjeha.

Sa prošlih prvenstava sjećamo se neslaganja s trenerom, pa čak i svađanja, prepiranja te odlaženja s teren. Červar je tome stao na kraj.

Cilj naše "mlade" reprezentacije je osvojiti jedno od prvih sedam mjesta koje vode na Olimpijske igre u Ateni 2004. godine, iako ih neki s neskrivenim optimizom očekuju i na postolju.

Červar inzistira na čvrstoj obrani i brzom protunapadu. Ukoliko će igrači slušati Červara vjerujem da ćemo napokon zadovoljno gledati igru reprezentacije, bez obzira na konačan ishod.

U svijetu se već nekoliko godina igra brzi rukomet, a kod nas svi treneri usporavaju igru. Brze igrače imamo, valjda ćemo to i iskoristiti.

Prvi susret s Argentinom jako je važan. Iako su posljednji treninzi naših reprezentativaca izgledali izvrsno, na utakmici tek moraju dokazati da su odlično pripremljeni i puni samopouzdanja. 

Bez obzira na rezultat, sigurno je kako se ova reprezentacija neće predati ako će gubiti nekoliko razlike, već će pokušati svim snagama stići prednost.

Červar nažalost ima i jedan problem. Ivano Balić koji bi trebao započeti susret u prvoj sedmorki ima probelma s ramenom. No, liječnici će pokušati "srediti " rame kako bi ipak mogao početi.

Iako Červar još nije siguran kojih će 16 igrača prijaviti prva postava reprezentacije se zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrata će čuvati izvrstan Matošević kojeg će mjenjati Kelentrić, Kaleb na lijevom krilu, brzi Džomba na desnom krilu. Na pivotu će se izmjenjivati Jović i Sulić, a na vanjskoj liniji bit će Dominiković, Balić i Metličić, kojima su alternative Valčić, Goluža i Lacković, a i Zrnić koji je zamjena Džombi, može dobro odigrati desnog vanjskog.

Među 16 igrača najvjerojatnije će se naći još Šola, Šprem i Špoljarić.

Tko su Argentinci?

Argentina nije imala previše uspjeha na prošlim prvenstvima, ali se ne smije podcijeniti. Prije dvije godine u Francuskoj izbacili su jaki Alžir i Kuvajćane, a Švedska se namučila da ih pobijedi.

Od tada su se još uvježbali, imaju jake igrače koji igraju u jakim europskim ligama. Na Panameričkim igrama i Panameričkom prvenstvu protivnike su "rasturali" 20-ak razlike. Kolumbiju su pobijedili 36:8, Meksiko 32:7, SAD 28:19, Brazil 21:15 u skupini, te 22:21 u finalu. Na kvalifikacijama za SP ponovo su bili bolji od svih.

Na Interkontinentalnom kupu na kojem su igrali s Rusima i Šveđanima, pokazali su koliko su stvarno jaki. Švedska ih je pobijedila s mizernih 1 razlike, a jaka Rusija s 2 razlike.

Kapetan i najbolji igrač Argentine je desno krilo Andres Kogovsek, slovenskog podrijetla.

Spomenimo još dva brata Viscovicha, Marina i Gonzala koji su hrvatskog podrijetla negdje oko otoka Hvara, na njih također treba posebno paziti jer su najopasniji igrači Argentine.

Trener Argentine je Osvaldo Lopez.

Naša skupina ima jake Francuze i Ruse, Mađare, te Argentinu i Saudijsku Arabiju. Francuzi i Rusi sigurno će u drugi krug,

Mađari bi mogli biti dosta dobri, ali naši dobro poznaju njihovu igru. Argentina bi mogla biti nezgodan protivnik, a sa Saudijskom Arabijom ne bi trebalo biti rezultatskih problema.

U našoj C skupini danas još igraju:

Rusija - Mađarska
Francuska - S. Arabija

Rusija i Francuska vjerojatno će osvojiti prva 2 boda, a nadamo se da će i naša reprezentacija biti među njima.

U skupini A igraju Jugoslavija, Španjolska, Tunis, Poljska, Kuvajt i Maroko. Prvo mjesto u skupini vjerojatno će odlučiti utakmica između Jugoslavije i Španjolske. Peruničić je jugoslavenski najbolji igrač, vratari Štrbik i Perić su izvrsni, a od Španjolaca ćemo spomenuti Dushebajeva, Ortegu, Garalda te odličnog vratara Baruffeta.

Tunis i Poljska vjerojatno će u drugi krug prije Kuvajta i Maroka, iako bi obje reprezentacije mogle iznenaditi.

Utakmice skupine B bit će sigurno najgledanije jer je u toj skupini domaćin Portugal koji će sgurno ući u drugi krug. Nijemci i Islanđani također su sigurni, a Grenland, Katar i Autralija borit će se za 4. njesto u skupini koje vodi u drugi krug.

Švedska i Danska, u skupini D, borit će se za prvo mjesto, Egipćani očekuju puno iako će teško dospjeti dalje od drugog kruga, Slovenci bi također mogli do drugog kruga ispred Brazila i Alžira.

Zahvaljujemo se Hrvatskom rukometnom savezu na fotografiji

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara