Steinocheru i Periću Vip tour 2006

IAKO su na završnom Masters turniru bili tek četvrti, Tomislav Steinocher i Krešimir Perić s Hvara odlaze kao pobjednici. Osvajačima turnira u Medulinu i Loparu sinoćnji je prolazak u polufinale Mastersa bio je dovoljan za naslov prvaka Hrvatske i ukupno slavlje na Vip touru.

Kod djevojaka su prvakinje bile poznate i prije završnog turnira, no Andrea Jurčić i Mirela Delić naslov su potvrdile i hvarskim trofejem.

Noćni Masters turnir impresivnom su igrom obilježili osvajači lanjskog Vip toura, Toni Ivković i Pero Križanović. Splićani su Hvarom protutnjali bez izgubljenog seta i podsjetili na nedodirljivost koja ih je karakterizirala prošle sezone.

Najjači otpor su im u iznimno napetom finalu pružili Grga Trimčevski i Krševan Sorić, no osvajači Kupa nisu uspjeli ponoviti uspjeh iz Novalje. Rat živaca otišao je na stranu Ivkovića i Križanovića (28:26, 25:23), tako da su se od naslova najboljih pjeskaša ipak oprostili pobjedom.

Susret za treće mjesto donio je dvoboj novih prvaka, Steinochera i Perića, te njihovih prvih pratitelja na Vip touru, Mate Leje i Borisa Osmokrovića. Premda su im Steinocher i Perić pobjegli u ukupnom poretku, Osmokroviću i Leji za utjehu ostaje pobjeda u tri izjednačena seta (21:16, 16:21, 19:17).

U ženskom finalu Andrea Jurčić i Mirela Delić prilično su uvjerljivo dobile prvi set protiv Sanje Popović i Marije Anzulović, no u drugom su sjajna atmosfera i bučno navijanje gledatelja ponijeli vrhunske dvoranske igračice da pokažu što mogu na pijesku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ni to im nije pomoglo da se prvakinjama Hrvatske revanširaju za poraz u drugom kolu, i najbolje pjeskašice Masters su završile rezultatom 21:11, 23:21.

Treće mjesto u Hvaru pripalo je Renati Jakovac i Ivani Gagulić, koje su svladale Emu Plačko i Lanu Brdar (21:18, 21:16).

U ukupnom poretku Vip toura 2006 naslovom viceprvaka Hrvatske okitili su se Lejo i Osmokorović, treći su Trimčevski i Sorić, dok je Ivkoviću i Križanoviću sjajan nastup na Mastersu bio dovoljan tek za četvrto mjesto. Zanimljivo je da su četiri najbolja para Vip toura 2006 na pobjedničkom postolju u Hvaru zamijenila pozicije, što možda najbolje potvrđuje kvalitetu i izjednačenost najecanja.

Kod djevojaka je situacija nešto manje neizvjesna: uz dominaciju Jurčić i Delić, Jakovac i Gagulić nisu mogle više od naslova viceprvakinja. Treće mjesto Vip toura 2006 zauzele su mlade pjeskaške nade Brdar i Plačko.

Posljednji dan natjecanja Mastersa Vip toura u Hvaru nakratko je bio prekinut zbog nevremena, no ni gotovo jesenske temperature nisu omele brojne gledatelje u odličnoj zabavi.

U nedjelju poslijepodne je na hvarskom pijesku svoj rođendan proslavio Luka Nižetić, koji je zajedno s grupom Angels gostovao u Turki partyju. Angelsice su zapjevale i prije finalnih susreta, koji su najavljeni spektakularnim laserski showom, a svi ljubitelji pjeskaških uzbuđenja od Vip toura 2006 oprostili su se završnim partyjem u Venerandi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara