Štimac: Marković je cijelu Hrvatsku uvjerio da smo glavni favoriti

ZA NJEGA nije bilo mjesta u avionu kojim se HNS-ova delegacija otisnula za velšku prijestolnicu. No, Igor Štimac nakon debakla Vlatka Markovića, čiji je vječni kritičar, ipak nije sipao otrovne strelice. Dapače, u njegovom glasu osjetio se golemi žal zbog konačnog ishoda.

"Iskreno, nisam toliko razbijao glavu oko toga tko će odnijeti pobjedu jer me Vlatko Marković, uostalom kao i sve naše ljude, uvjerio da smo glavni favoriti. Njegove izjave donijele su nam optimizam, cijela Hrvatska navijala je da dobijemo to prvenstvo. Na kraju, ove informacije da nismo dobili niti jedan glas, nude samo veliko razočaranje." - ističe Štimac.

"Naravno da mi je krivo što naša vatrena delegacija nije bila više uključena u proces lobiranja, kao i u čitavu organizaciju. No, zna se tko godinama vodi naš nogomet. Dovoljno se prisjetiti tko je u Cardiffu predvodio Ukrajince na pozornici. " - Štimac se ipak otvorio, kada smo upitali nije li velika šteta što je presidente sam krenuo u izgradnju životnog spomenika, pojačan tek garancijom Ive Sanadera, bez koje se nije moglo udariti temelje tako grandioznog projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je presudilo? Nešto sigurno jest, ali o tome ne bih volio jer nisam bio u Cardiffu, pa niti ne znam. Žao mi je zapravo što je ovo bila naša velika, a bojim se i posljednja šansa, barem dok ne izgradimo stadione. Poznato je, naime, da se za EP 2012. posljednji put u kandidaturi mogla dostaviti samo dokumentacija, u budućnosti će se zahtijevati već sagrađeni objekti." - poentirao je.

D.R.
Foto: Index.hr/Mape
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara