Štimac: Mogu vratiti Hajduk ispred Dinama, ali čekam bolja vremena

Štimac: Mogu vratiti Hajduk ispred Dinama, ali čekam bolja vremena

Tekst: D.R.
Foto: AFP

"ISTI dan kada je Lazio kontaktirao Reju, mene je nazvao moj prijatelj Svaguša i pitao što da učini. Rekao sam mu da je Hajduk moja ljubav, da je moje srce u Splitu, ali da najprije pokuša zadržati Reju. Nakon toga rekao sam mu da možemo razgovarati."

"Nakon povratka s priprema Zagreba iz Turske u Split sam došao vidjeti svoju djecu. Svaguša me opet nazvao prije sat vremena i rekao da će me predložiti Nadzornom odboru za trenera. Rekao sam mu da me ne predlaže jer ima puno razloga zbog kojih to u ovom trenutku nije dobro. Navijači Hajduka me očito ne žele i čekat ću neka bolje vremena u Hajduku", rekao je Igor Štimac na konferenciji za medije koju je u Splitu sazvao kako bi objasnio svoju vezu s Hajdukom nakon odlaska Edoarda Reje s mjesta trenera.

Da se Štimac (još) neće primiti posla u Hajduku, saznalo se jutros, no zanimljive su riječi koje je aktualni trener Zagreba iznio o događajima proteklih dana. Ponajprije, poziv Joška Svaguše, predsjednika Hajdukove uprave, koji je u nemoći nazvao upravo Štimca i pitao ga što da učini.

"Svaguša me upoznao sa svim što se dogodilo i pitao me želim li doći na mjesto trenera. Usput me pitao i savjet što da učini. Prije sat vremena objasnio sam Svaguši da treba pronaći iskusnog čovjeka koji u ovom trenutku može pomoći, a to je ponajprije Stanko Poklepović."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se mene tiče, meni je u mom Zagrebu super, zadovoljan sam učinjenim i na dobrom smo putu da polučimo uspjeh. Zagreb će biti hit proljeća i ja želim zadržati mir kako bismo to ostvarili."

Štimac ističe kako se posljednjih dana morao braniti od poziva potpore, koji su stizali i iz vrha politike.

"Zvali su me neki navijači i ljudi iz politike koji su podržavali moj povratak i cijenili sve što sam do sada napravio. Ako bih se u budućnosti želio vratiti u Hajduk, moralo bi se poklopiti puno toga. Ja znam kako ih dovesti na prvo mjesto. U puno situacija sam znao što treba napraviti i siguran sam da bih vratio Hajduk ispred Dinama. Ako sam mogao sa Zagrebom, mogu i s Hajdukom. Navijači Hajduka uvijek žele više i to respektiram. Čekat ću neka bolja vremena."

Štimac je poželio Hajduku kvalitetan nastavak prvenstva te se iskreno nada da će se riješiti nesuglasice s navijačima.

"Treba uvažiti njihov "kodeks", mišljenje o čelnim ljudima".

Štimac je na kraju dodao kako vjeruje da samo skupina Hajdukovih navijača ne želi njegov povratak.

"Upad skupine mladića nema veze s Torcidom. Oni su podijeljena mišljenja i to treba poštovati. Za moj povratak bit će potreban konzensus svih, pa i navijača. Jedino tako bismo ostvarili što želimo. Zasad ih čekam u Zagrebu, uvjeren da će to biti prava utakmica."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara