Štimac: Nemam razloga za strah

NOVI trener Hajduka Igor Štimac debitira na gostovanju protiv Slaven Belupa u Koprivnici u 25. kolu HNL-a. Štimac će na Hajdukovoj klupi po prvi puta sjediti kao trener, a kako je rekao, razloga za strah nema.

"Da je u meni bilo straha ne bih ni prihvatio ovaj zadatak. U meni ima puno pozitivne energije, a očekujem da se to ozračje prenese i na igrače. Vjerojatno će se prije utakmice pojaviti pozitivan adrenalin, ali straha nema." - rekao je Štimac na pressici uoči utakmice.

Trener Hajduka najavio je ofenzivnu utakmicu s ambicijom na pobjedu, a tome u prilog svjedoči i poluvojnički režim koji je prošli tjedan vladao na treninzima Hajduka. "Ne možemo se mi braniti i očekivati dobar rezultat, zato želim motivirani Hajduk. Ako postignemo gol, hoću da igrači razmišljaju o drugom, a ne da brane rezultat." - prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedvojben je imperativ pobjede koji stoji pred Hajdukom, a Štimac, koji je svoju taktiku skrivao od zainteresiranih očiju, kaže kako je razmišljao o pozicijama lijevog boka i krila te sredine terena. "Mislio sam da će moje ideje biti brže prihvaćene, ali nisam zadovoljan kako se odigralo na terenu." - otkrio je Štimac svoje dojmove s treninga.

Štimac se riječima "Davno, davno je to bilo.", pomalo pjesnički, osvrnuo na posljednju gostujuću pobjedu Hajduka protiv Zadra u studenom prošle godine. Još je gora situacija sa Slavenom. Bili su Farmaceute zadnji put dobili 1997. godine, a Štimac je to vrijeme označio kao doba kada Hajduk još nije ni u što vjerovao.

Hoće li se njihova vjera oploditi pozitivnim rezultatom ostaje za vidjeti. Susret Hajduk - Slaven Belupo igra se u 14 sati, a tekstualni prijenos pratite na Indexu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara