Štimac predstavljen kao novi trener, Fiorentini novi sportski direktor Hajduka

U HAJDUKU je potvrđeno da će Igor Štimac biti prvi trener Splićana. S obzirom na kratko vrijeme, kako je rečeno danas na Poljudu, Štimac, koji dobro poznaje situaciju i igrače, bio je logičan izbor jer nije bilo vremena za traženje nekog kvalitetnijeg rješenja.

Štimčev pomoćnik bit će Petar Nadoveza.

Konferenciji za novinare, kako saznajemo od Radio Dalmacije, prisustvovao je i smjenjeni Blaž Slišković koji je rekao da je očekivao da će biti smijenjen jer rezultati u zadnje vrijeme nisu bili dobri. Naime, u posljednjih šest utakmica prvenstva Hajduk je od mogućih 18 osvojio samo 8 bodova.

Slišković je podsjetio da je Hajduk kad je došao na funkciju trenera bio u zaostaku od 11 bodova za Interom, a sada s plus 5 drži vodeću poziciju. Uvjeren je da je Štimac, s kojim je u proteklih šest mjeseci imao vrlo korektan i profesionalan odnos, najbolje rješenje te da će odvesti klub u "mirnu luku".

Slišković će za sada isključivo biti izbornik reprezentacije BiH, i, kako je rekao, ne može zamisliti da trenira bilo koji klub u Hrvatskoj osim Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hajduka Branko Grgić smatra da je u situaciji kada je trebalo brzo odlučiti Štimac najbolje rješenje jer dobro poznaje igrače i situaciju u klubu. S obzirom na zadnje loše rezultate bilo je sasvim logično da dođe do smjene trenera, koja bi, kako pokazuju ranija Grgićeva iskustva, trebala izazvati "pozitivni šok". Vjeruje da će Štimac uz pomoć Nadoveze dovesti Hajduk do naslova prvaka i pobjednika Kupa.

Grgić se zahvalio Sliškoviću što je preuzeo Hajduk u nezavidnoj situaciji, i što je klub doveo na vrh ljestvice. Novo vodstvo Splićana bit će privremeno. Naime, posve je sigurno da će se nakon završetka sezone potražiti bolje rješenje.

S jedne strane, Štimcu je veliko zadovoljstvo što će trenirati momčad koja ima puno dobrih igrača, a s druge strane, svjestan je da neće biti lagan put do osvajanja titula naslova prvaka i pobjednika Kupa. 

"Igrat će samo najzdraviji, najspremniji i koji to zasluže na treningu. Ne zanima me ime i prezime ni jednog pojedinca, nitko neće imati popust ni kredit ni slične stvari. Igrači od danas nemaju šta pričati i davati izjave za novine, jer sve ono što bude u svlačionici tu će morati ostati. Čeka ih težak, težak rad", poručio je Štimac.

Fredi Fiorentini preuzet će funkciju sportskog direktora, koju je do sada obnašao Štimac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara