Stipe Miočić: Moja iduća borba je za titulu

Stipe Miočić: Moja iduća borba je za titulu

Foto: Fightsite

STIPE MIOČIĆ napokon dobiva svu medijsku pažnju. Tako je u jednom danu odradio dva telefonska intervjua, a mi smo zapisali najvažnije izjave.

Prva je bio gost podcasta Jona Anika i Kennya Floriana, koji su se nakratko vratili na borbu protiv Andrei Arlovskog, pobjedu nokautom te glasno traženje napada na naslov prvaka, od strane predsjednika UFC-a, Dane Whitea. Nakon toga je nešto slično upitan i od strane Submission radija.

“Želim borbu za naslov i nije mi bitno kad bi to bilo. Spreman sam sjediti i čekati koliko god treba, želim ono što sam zaslužio i što mi pripada. Što se tiče dolaska do Whitea, bio sam strašno uzbuđen i pun emocija. Nabrijan sam bio još od same borbe i jednostavno me ponijelo”, rekao je nešto na tu temu, a onda je bio upitan o prognozi borbu Velasqueza i Werduma:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
“Jako sam loš u predviđanjima, no ono što je sigurno je kako su obojica opasni, uostalom obojica su prvaci. Cain bi sigurno trebao biti bolji nego prošlu borbu, budući da je u njoj nastupio nakon duge pauze. Ali, isto tako će i Werdum biti još bolji zbog iskustva iz prethodne borbe. Odlučit će sitnice i to koji će imati bolju taktiku, odnosno plan za borbu.”

Vjeruje kako je napad na naslov njegov, a glavni protukandidat mu je Alistair Overeem. Iako se, na njegovu žalost, ne može mjeriti s popularnosti nizozemskog borca, on je uvjeren kako ima puno jače reference od Reema.

“Uvjeren sam kako to zaslužujem više od njega. Overeem je sjajan borac, koji iza sebe ima dobar niz, ali mislim kako ja imam puno bolje rezultate od njega. Posljednja tri borca s kojima sam se sastao su bili u Top 5, a on ima poraze od tri borba koji su bili rangirani ispod njega. Neka se strpi, sad je moj red”, rekao je i podsjetio na lošu UFC seriju koju je Alistair imao.

Ukoliko Overeem dobije napad na titulu prije Stipe, a on ipak odlučio čekati, moglo bi se dogoditi da svoju iduću borbu ima tek krajem ove ili čak iduće godine. To sigurno ne bi bilo dobro za Stipu, posebno dok se nalazi u najboljim borilačkim godinama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara