Stop nasilju: UFC se više ne smije prikazivati u Njemačkoj!

Stop nasilju: UFC se više ne smije prikazivati u Njemačkoj!

Tekst: J.C.
Foto: UFC

LJUBITELJI mješovitih borilačkih vještina u Njemačkoj uskoro će morati pronaći alternativne načine praćenja omiljenog sporta. UFC se na njemačkim televizijama uskoro više neće moći prikazivati, javlja portal tvmatrix.de.

Nadležna njemačka agencija koja nadzire rad elektroničkih medija odlučila je zabraniti emisije "The Ultimate Fighter", "UFC Unleashed" i "UFC Fight Night". Svoju odluku obrazložili su tvrdnjom da se radi o programu na kojem se prikazuje "masovno nasilje", a neke sastavne dijelove ovog sadržaja proglasili su tabuom - udaranje protivnika dok je na podu, naprimjer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo brzo stigla je reakcija iz UFC-a. "Već neko vrijeme promatramo razvoj situacije zajedno s našim partnerom DSF-om. Iako nismo iznenađeni odlukom, smatramo da je neobično na poduzimati ovakvu akciju bez da se prije toga saslušaju sve zainteresirane strane", kaže izvršni direktor UFC-ovog odjela za međunarodni razvoj Marshall Zelaznik.

Zelaznik ne vidi zbog čega je UFC preko noći odjednom postao neprihvatljiv za njemačke gledatelje. "Bavarski državni ured za nove medije ranije je u dvije prilike dao dozvolu za emitiranje UFC-a na DSF-u. Čak i komisija za zaštitu mladih je ocijenila da se UFC smije prikazivati nakon 23 sata. Naš program se u međuvremenu nije promijenio", kaže Zelaznik. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara