STRELIČARSTVO: VILLI 8., BUDEN 12.

Treći dan seniorskog Grand Prixa Nikola Škorić bio je na terenima Zelene lagune u Poreču i najuzbudljiviji. Pucale su se eliminacije, nakon dva dana napornih kvalifikacija.

I opet se je pokazalo kako je ovogodišnji prvi od tri Grand Prixa u Europi, osim što bilježi rekordan broj sudionika i izuzetno kvalitetan. Hrvatska je postigla sjajne rezultate u složenom luku. Goran Villi iz Zagreba na kraju je osmi. Nakon što je uspio u osmini finala biti precizniji od aktualnog europskog prvaka, Palumba iz Italije (171:169), u četvrtfinalu je izgubio od Kornebeka iz Danske (112:114). Kamenko Klofutar bio je za samo krug slabiji u drugom krugu od Kaladamisa iz Grčke (167:168). Krešimir Čadež i mladi Ivor Visković ispali su već u prvom krugu.

I naša velika nada Ivana Buden, još juniorka odlično se nosila s Finkinjom Matikainen, inače europskom prvakinjom. Prava je šteta što su se našle već u drugom krugu (171:164). Tako je Ivana okončala na zapaženom 12. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U gađanju olimpijskim lukom, naš jedini predstavnik bio je Krešimir Štrukelj. Očekivano je ispao već u prvom krugu od višestrukog svjetskog prvaka i rekordera, Michellea Frangillija iz Italije (161:167).

U petak na redu su ekipna natjecanja eliminacija (od 9 sati), a u subotu pojedinačna finala, te natjecanja za 3. mjesto. U velikom finalu za zlatno odličje olimpijskim lukom kod seniora borit će se Ruban iz Ukrajine i Lunelli iz Italije. Za broncu pak Bulir iz Češke te Lopez-Garrido iz Španjolske. Kod seniorki za primat raspucavat će Phutkaradze iz Gruzije i Marcinkiewez iz Poljske, a par za broncu je Ioriatti (Italija) i Larsson (Švedska). Kod compounda (složenog luka) o zlatu će odlučivati Voss (Njemačka) i del Ministro (Italija), a za 3. mjesto: V. Sitar (Slovenija) i Hendriksen (Danska). Kod seniorski u finalu su Soldato (Italija) i Dortmund (Njemačka), a za za broncu će pucati Landesfeind (Njemačka) i Matikainen (Finska).

(Hina) pp zm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara