Stručna komisija HNS: Cico priznao neuspjeh, neka ga smjenjuje IO; Mi dajemo svoj mandat na raspolaganje

Stručna komisija HNS: Cico priznao neuspjeh, neka ga smjenjuje IO; Mi dajemo svoj mandat na raspolaganje

IZBORNIK Zlatko Kranjčar nije se pojavio pred HNS-ovom Stručnom komisijom kako bi im usmeno podnio izvještaj za Svjetskog prvenstva, a Komisija je svoj mandat predala na raspolaganje. Podsjetimo, Stručna komisija je trebala odlučiti o Kranjčarevoj sudbini, no ostavila je odluku "Markovićevoj vladi".

U Cicinom izvještaju, za koji je poslije SP-a bio uvjeren da ga niti ne treba podnijeti, stoji i priznanje "kako nije uspio napraviti pothvat koji se očekivao". Takvu tvrdnju javnosti nije servirao, već tvrdio kako bi sve napravio isto.

"Izvješće izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Kranjčara primili smo na znanje, te čestitamo izborniku, stožeru i igračima na odlično odrađenim kvalifikacijama i plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Međutim, mislimo kako nismo dobro igrali te nismo ispunili zacrtani cilj, prolaz u osminu finala. Kraj Australije i Japana smo trebali proći u drugi krug. To je neuspjeh." - prenio je izvještaj Stručne komisije njezin predsjednik Miroslav Uljan.

Na sastanku Stručne komisije, u sastavu Tonko Vukšić, Ilija Lončarević, Vlado Liović, Marijan Vlak, Fredi Fiorentini, Vatroslav Mihačić i Miroslav Uljan, nije se pojavio izbornik Kranjčar.

"Izbornik nije došao, iako je dobio pismen poziv. Nadamo se da će sutra doći na Izvršni odbor. Zašto se nije pojavio, doista ne znamo, jer se nije ispričao." - neugodno je bio iznenađen Uljan.

Stručna komisija, u kojoj su dva člana Kranjčarevog stožera (Vlak i Mihačić) je stavila svoj mandat na raspolaganje IO HNS-a, dok se "konkretnije ne odrede prava i njihove obveze".

U čemu je problem? Stručnoj komisiji je zadatak prije Svjetskog prvenstva raspravljati o programu priprema, o planu Kranjčarevog stožera, međutim prije odlaska u Njemačku tome nije bilo tako. Njih se, navode,  nije ništa pitalo, a sada bi trebali predložiti Izvršnom odboru Kranjčarevu smjenu.

"Ne možemo znati što se događalo kad smo izvještaj dobili tek danas. Trebali smo dobiti plan i program prije Svjetskog prvenstva, razgovorati o tome je li potrebno toliko pripremnih utakmica, toliko putovanja. Imali bi puno toga za pitati izbornika. Od sedam članova, čak pet nas nije imalo veze s radom reprezentacije. IO je taj koji je usvojio plan priprema, nas se nije pitalo. Kako mi možemo znati je li plan ispunjen, ako ga nismo vidjeli?" - upitao se Uljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onaj tko je imenovao Kranjčara, neka sada da mišljenje o tome treba li on ostati ili ne. Komisija je sada zabijena na zid, mi bi trebali skidati Kranjčara i stavljati mu zamjenu, a to je previše. Sve prepuštamo Izvršnom odboru, oni su ga tamo postavili." - iznio je mišljenje predsjednik stručne komisije.

Mišljenje je stručne komisije, kako Hrvatska nije dobro igrala, te se pitaju zašto na posljednja dva SP-a i EP-u naša reprezentacija nije otišla do drugog kruga.

"Zašto baš treću i odlučujuću utakmicu odigramo najgore? O tome treba otvoreno razgovarati, bez uvreda i svađe." - dodao je Uljan.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić je novinare obavijestio kako takav zaključak Stručne komisije neće utjecati na odluku Izvršnog odbora, koji se sastaje u petak ujutro, kako bi odlučio o Kranjčarevoj sudbini.

Dakle, konačna odluka čut će se u petak poslije 13 sati, nakon što 19-toro članova Izvršnog odbora donese odluku što s izbornikom.

Ne pojavi li se Kranjčar pred Izvršnim odborom, teško će uspjeti zadobiti njihovo povjerenje.

Srđan Hebar
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara