Student Hrvoje Šimić osvojio 106 tisuća kuna na turniru Croatian Series of Poker

NAKON mjeseci kvalifikacija diljem Hrvatske, odigrana je završnica "Croatian Series of Poker" turnira i 53 najbolja pokeraša sjela su za stol kako bi pokazala svoje vještine te jednog od njih okrunila šampionom hrvatske poker scene. Nakon 14 sati igre prvi dan, igra se svela na tri stola za kojima su se našli i Denis Kelemen, poznat po osvojenom drugom mjestu u timskoj igri na Bahamima, Branimir Brunović, pravnik i z Hrvatske, Luka Vidović, hrvatski iluzionist, i mnogi drugi. Finale je trajalo dva dana, 12 i 13. lipnja.

Iako je prvi dan trajao duže nego što je predviđeno, nedjelja se očekivala s nestrpljenjem - od početka lige igrači su akumulirali čak 265.000 kuna! Stoga nije čudno da je igra do bubblea (vrijeme kada ispada posljednji prije nagrade) potrajala do kasno u noć. Nakon što je ostalo šest igrača, premješteni su za TV stol u kojem su bile ugrađene kamere te je čitava akcija snimana. Finalisti su bili hrabri i rekli su da ih kamere nisu prestrašile te da će igrati na sve ili ništa, pa nije bilo neočekivano kada smo do heads up igre (zadnje dvojice) došli relativno brzo. Stol su jedan za drugim napuštali Ivan Tokić, Dalibor Ivankić, Leonardo Matković i Ronald Čevid. U "heads up" odmjeravanju snaga ostali su Hrvoje Šimić i Goran Mandić.

Napeta igra s neočekivanim obratima potrajala je čak do 5 sati poslije ponoći, a u jednom trenutku dogodilo se da je jedan od igrača imao samo pola blinda, odnosno pola obaveznog uloga. Čestitamo pobjedniku Hrvoju koji studira u Čakovcu i poker igra rekreativno te se nadamo da ćemo ga sresti na mnogim turnirima ubuduće.

Ukupni poredak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. mjesto: Hrvoje Šimić - 106.000,00 kn
2. mjesto: Goran Mandić - 66.250,00 kn
3. mjesto: Ronald Čevid - 39.750,00 kn
4. mjesto: Leonardo Matković - 26.500,00 kn
5. mjesto: Dalibor Ivankić - 15.900,00 kn
6. mjesto: Ivan Tokić - 10.600,00 kn

< U suradnji s pokernika.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara