Sudac koji je oštetio Englesku odbio se ispričati

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

DAN NAKON što je Njemačka porazila Englesku 4:1 u osmini finala Svjetskog nogometnog prvenstva, engleski mediji očekivano su puni kritika na račun urugvajskog sudačkog trojca predvođenog Jorgeom Larriondom.

Naravno, u središtu pozornosti je gol Franka Lamparda koji je Englezima trebao donijeti izjednačenje 2:2, a koji suci nisu priznali iako je jasno vidljivo da se lopta nakon udarca Chelseajevog veznjaka čak 38 centimetara odbila iza gol-linije, pa potom izašla van.

Posebice je čudno kako linijski sudac s te strane, Mauricio Espinosa, nije ispravno procijenio odluku, a upravo su do njega za komentar pokušali doći novinari London Evening Standarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U redu, ali ne mogu govoriti o utakmici", komentirao je Espinosa nakon pristupa novinara, a na upit hoće li se ispričati zbog incidenta, rekao je:

" Ne. Fifina pravila ne dopuštaju mi govoriti o utakmici. Takva su pravila."

Spomenutog suca na poluvremenu je verbalno “oprao” i David Beckham, rekavši mu da se može sramiti zbog svoje odluke, a sam Espinosa navodno si je u bradu promrmljao nakon što je vidio ponovljenu snimku: “O moj Bože”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara