Šuker: Drago mi je što je Healy srušio moj rekord

NAPADAČ Sjeverne Irske David Healy u ovom je kvalifikacijskom ciklusu zabio 13 golova i tako srušio rekord Davora Šukera postavljen u kvalifikacijama za Euro 1996.

Šuker je sa svojih 12 golova pomogao Hrvatskoj da se plasira na Europsko prvenstvo u Engleskoj. Sjeverna Irska, Austriju i Švicarsku, nažalost, čak ni usprkos Healyjevom postignuću neće vidjeti.

No, to nije Šukera spriječilo da pohvali 28-godišnjeg Healyja u razgovoru za BBC. "Uživao sam gledajući ga kako ruši moj rekord. Sretan sam što sam ušao u povijest zabivši 12 golova u kvalifikacijama za Euro 1996, no sport je takav, ništa ne traje vječno. Rekord je sad njegov", kaže Šuker.

13 golovima u kvalifikacijama, koje još nisu završene pa Healy večeras može čak i podebljati svoj golgeterski skor, izuzetno je postignuće, ali Šuker ne sumnja da će i Healyja jednog dana netko nadmašiti.

"U budućnosti će netko preteći i njega pa će pasti na drugo, treće, peto, deseto mjesto. Nogomet je takav. No, on je u ovim kvalifikacijama igrao izvrsno, zabio je puno golova i ima pravo u tome uživati. Mislim da ima puno potencijala", smatra Šuker.

Izbornik Sjeverne Irske Nigel Worthington ovih dana navelike lobira kod UEFA-e da Healy za svoje postignuće dobije neku vrstu nagrade, iako se u prošlosti rekordni golgeteri nisu nagrađivali trofejima.

"Trebala bi postojati nagrada za najboljeg strijelca kvalifikacija. Kad već postoji Zlatna kopačka i slične nagrade, zašto se ne bi dodjeljivalo i priznanje igraču koji je izveo velik pothvat igrajući za malu zemlju?", pita se Worthington.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara