Šuker: Engleska će se kvalificirati na Euro

DAVOR ŠUKER razgovarao je s reporterima BBC-ja predvidio kako će Engleska putovati na Europsko prvenstvo zajedno s Hrvatskom iduće ljeto.

"Hrvatska i Engleska će se plasirati na Euro. Nije lako pobijediti Englesku na Wembleyju. Imali su uspona i padova ove godine, ali to je sasvim prirodno kad prođete kroz velike promjene u svlačionici i na terenu. Mislim da će se Engleska kvalificirati i biti vrlo jaka reprezentacija u Austriji i Švicarskoj", predvidio je Šuker.

Hrvatska je uvjerljivo na čelu skupine s 26 bodova, a Englezi nas mogu izgurati samo ako pobijede s "hendikepom", dva gola razlike. Utakmica na Wembleyju Kockastima ne znači ništa osim prestiža, ali Šuker odbija pomisao da će Bilić igrati na izjednačen rezultat.

"Nitko na svijetu ne bi igrao za izjednačen rezultat. Svi žele pobijediti utakmicu, to je sportašima u prirodi. To je rezultat s kojim bi obje ekipe bile zadovoljne, ali mislim da ćemo odigrati dobru, lijepu utakmicu, a ako završi remijem svi će biti sretni", smatra Šuker.

Ovo je tek drugi posjet hrvatske reprezentacije engleskom hramu nogometa, a Šuker je bio jedan od igrača koji su na Wembley istrčali prvi put, davne 1996. Ta utakmica završila je bez golova. Atmosferu koja ga je tamo dočekao još nije zaboravio i siguran je kako će taj ambijent biti veliki motiv za današnje reprezentativce.

"Sutrašnja je utakmica za nas jako važna. Ne zbog bodova, nego zbog povijesti. Svaki sportaš želi igrati na Wembleyju, to je povijesni stadion. Sjećam se svoje utakmice tamo, to je nevjerojatan osjećaj. To bi moglo stvoriti poteškoće Englezima, svi će dati 20 do 30 posto više. Kad znate da igrate na Wembleyju ne dajete sto posto, nego 130. Puno velikih igrača nikad nije igralo na Wembleyju, to je prilika za koju morate naporno raditi i kad je napokon dočekate naravno da ćete uživati", kazao je Šuker.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara