Šuker: Želim Španjolsku i Argentinu u finalu Svjetskog prvenstva

Šuker: Želim Španjolsku i Argentinu u finalu Svjetskog prvenstva

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NAJBOLJI strijelac u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije Davor Šuker ostavio je igrama dubok trag u Sevilli i Real Madridu. Ne čudi stoga što njegove riječi imaju težinu u Španjolskoj.

U razgovoru za španjolski Eurosport, kojeg prenosi i As, Šuker se osvrnuo na karijeru Sevillinog Jesusa Navasa, ali i otkrio što je savjetovao legendarnom Realovom napadaču Raulu pred kojim je novi korak u karijeri.

"Poznajem (Sevillinog predsjednika Josea Mariu) Del Nida, a budući da je mnogo Sevillinih igrača prešlo u Real Madrid nadam se da će i budućnost Jesusa Navasa biti takva", kazao je Šuker na temu 24-godišnjeg nogometaša s dva nastupa za "furiju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je Šuker zatvarao španjolsko poglavlje svoje karijere, a bilo je to 1999. godine, dres Real Madrida zamijenio je onim londonskog Arsenala. Sličan put predložio je i Raulu koji se sprema na odlazak iz "kraljevskog kluba" čiji je dres jedini nosio u klupskoj karijeri započetoj 1994.

"Raul je moj prijatelj i volio bih da karijeru završi u Engleskoj, što sam mu i rekao kada smo se posljednji puta susreli. Lijepo bi bilo vidjeti da se oprosti od nogometa u Londonu."

Šuker je zamoljen i da iznese svoje mišljenje o šansama Španjolske na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici (11. lipnja - 11. srpnja).

"Želim finale Španjolska - Argentina, ali mislim i da Englezi imaju jaku momčad", zaključio je najbolji strijelac SP-a 1998. godine u Francuskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara