Sulić: Idemo na rekord, pobijedit ćemo sve do kraja

NAKON Hrvatske pobjede nad Češkom izjave su za HRT dali Vedran Zrnić i Renato Sulić, koji i nisu bili baš oduševljeni današnjim nastupom reprezentacije, ali sad se ipak razmišlja samo o idućim utakmicama.

"Mislim da je ovo bila jedna rutinski odrađena utakmica u kojoj je bilo važno doći do novih bodova što nam je i uspjelo. Ako Mađari danas uzmu bodove protiv Španjolske mi smo prvo mjesto već osigurali. Dobro je što smo i danas uspjeli odmarati dosta igrača, jedino je Ivano Balić morao potrošiti nešto više energije zbog one ozljede Vukovića", rekao je Sulić.

Za proslavu vremena nema, naši reprezentativci sad razmišljaju samo o utakmici protiv Španjolske koja ih očekuje sutra, te o četvrtfinalu u kojem je protivnik još neizvjestan.

"Sutra nas čekaju Španjolci, dosta smo igrača odmorili, sad treba čekati rezultat utakmice Španjolske i Mađarske pa ćemo vidjeti na čemu smo. Maksimalno smo usredotočeni na četvrtfinale", rekao je Zrnić.

Sulić je posebno pohvalio Alilovića koji je danas na golu dosta dobro mijenjao prvog vratara Jerkovića.

"Dobro je da je trener dao Aliloviću tu priliku i da ju je ovaj solidno iskoristio. Sad dolazi vrijeme umora, noge su sve teže i potrebno nam je da svi igrači budu u što boljoj formi. Sutra nas čekaju Španjolci, a u utorak je već četvrtfinale, tako da neće biti lako. U četvrtfinalu priželjkujem Poljake ili Islanđane. Bilo bi dobro izbjeći Nijemce jer su oni ipak domaćini, a zna se da su Francuzi uvijek nezgodan protivnik. Najlakše bi nam bilo protiv Poljaka, naša obrana 3-2-1 bi njima trebala predstavljati dosta problema, a vratare smo dobro razbranili tako da nemamo što brinuti", kaže Sulić.

Zrnić ipak nije izrazio kakve su mu preferencije za protivnika u četvrtfinalu, već samo da se nada da će doći što više ljudi kako bi ih i dalje bodrili. "Hrvatska je dovoljno jaka da pobjedi svakoga, sad moramo misliti na sutrašnju utakmicu protiv Španjolske", kaže Zrnić.

"Koliko znam Lina, on neće ništa kalkulirati. Sutra idemo na pobjedu i na rekord; želimo pobijediti sve protivnike do kraja. Utakmica protiv Španjolske bi trebala biti vrlo dobra, to je prava priprema za četvrtfinale. Problem je Španjolaca što oni moraju igrati sa sedam ili osam igrača, što je i nas donedavno mučilo, tako da su vjerojatno umorniji nego mi", zaključio je Sulić.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara