Svaguša nema ideju, ali želi novog trenera već do kraja sutrašnjeg dana

Svaguša nema ideju, ali želi novog trenera već do kraja sutrašnjeg dana

Tekst: Tibor Toromanović, Marko Pavić
Foto: Jakov Prkić (Cropix)


HAJDUK je naprasno ostao bez trenera u neugodno vrijeme, taman pred početak proljetnog dijela HNL-a. Nakon Rejina odlaska do imenovanja novog trenera momčad će voditi Joško Španjić, dosadašnji pomoćni trener.

Iz Hajduka u utorak, nakon Rejine objave da odlazi, nisu željeli komentirati tko bi mogao biti novi trener. Šokirane ljude u Upravi bilo je teško dobiti, a oni zasad nemaju ni ideju koga angažirati. Rejina odluka sve je iznenadila, budući da je on dao riječ da će ostati po cijenu bilo čega. Nameću se logična rješenja, treneri koji su već vodili Hajduk, poput Ivana Katalinića, Gorana Vučevića, Zorana Vulića.

Predsjednik kluba Joško Svaguša rekao je kako još nije razmišljao o nasljedniku, no kako će ga pokušati naći već u roku od jenog dana. Dodao je kako je odlazak Reje došao u najgori trenutak, netom prije nastavka prvenstva i kako mu u Hajduku ništa ne zamjeraju jer se radi o angažmanu karijere.

"Ovo je težak udarac za sve nas, no Reja je dobio ponudu koja se ne dobiva. Mi mu pri tom nismo radili probleme i s njim smo ostali u prijateljskim odnosima jer nije korektno nekome stati na put. Još uvijek nismo razmišljali o novom treneru, trening će voditi Joško Španjić, a u roku od 24 sata ćemo pokušati naći trajno rješenje. Još ni sa kim nismo razgovarali jer je Rejina odluka došla iznenada", rekao je Svaguša.

Šurjak: Novi trener mora biti Splićanin

Pri tom je novinarima par riječi rekao Ivica Šurjak.

"Novi trener morat će se uklopiti u sustav koji je izgradio Reja jer je premalo vremena za promjene. To mora biti netko iz naše sredine, osoba koja dobro poznaje igrače. Mislim da bi to trebao biti splitski trener i to ću predložiti Nadzornom odboru", rekao je Šurjak.

Nije isključeno da će momčad, uz Španjića, nastaviti voditi Igor Tudor. Njega je sam Reja naglasio kao čovjeka koji bi bio sposoban nastaviti njegov projekt, a Tudor je kao pomoćni trener bio najupućeniji čovjek u kadar nakon Reje. Ostaje za vidjeti hoće li Uparva luba dati povjerenje mladom stručnjaku ili će možda stići neka potpuno nova osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U razgovoru za Index Zoran Vulić je rekao kako je preuranjeno za pričanje o Rejinom nasljedniku, no podsjetio je kako je Hajduk njegova ljubav. Bez angažmana je i bivši trener Ante Miše, a uvjereni smo da će klub do kraja sezone voditi netko od bivših lica.

Andabak: Ne znam ni imena koja se spominju

Jako Andabak, najveći mali dioničar i član NO Hajduka nije želio špekulirati o nasljedniku Edoarda Reje na klupi Hajduka:

"Zaista ne znam tko će biti novi trener. Ne znam čak ni imena koja se spominju", odgovorio nam je.

Kako najveći mali dioničar komentira odlazak Edoarda Reje u Lazio?

"Teško je kad se takve stvari dogode, ali što možemo, to je bilo izvan naše moći. Reji se ukazala velika prilika i otišao je za njom."

Je li Andabak razočaran Rejinim postupkom, posebno jer je Talijan često govorio kako će odraditi posao u Hajduku?

"Istina, on je to govorio, ali je odlučio otići i mi tu ne možemo ništa", diplomatski je odgovorio Andabak.

Brine li Jaku činjenica da će Rejin nasljednik biti peti trener koji je ove sezone sjedio na klupi Hajduka?

"Zadesila nas je takva sudbina i splet okolnosti koji su se nam se događali. Ali, sve smo izdržali pa ćemo i ovo", zaključio je Andabak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara