Svaguša: Subašić i Buljat nisu namještali utakmice, igrači Hajduka su dobro plaćeni

Tekst: P.V.
Foto: Hajduk.hr

"HRVATSKI nogometni savez nikad nije rekao da u našem nogometu nema namještanja. Samo da mi nemamo takva saznanja", okrenuo je ploču Ivan Brleković tijekom gostovanja u Otvorenom, iako je u istom studiju prije samo nekoliko mjeseci Zorislav Srebrić rezolutno odbacio mogućnost da hrvatskim nogometom drma kladioničarska mafija.

Moto nogometnih dužnosnika u jeku akcije Offside jest - da nitko ništa ne zna. Na HRT-u je gostovao i predsjednik NK Međimurja Stjepan Hamonajec, koji je šokiran optužbama na račun njegovih igrača, ali inzistira da se namještanje (ako ga je bilo) događalo bez znanja kluba. U što on naravno ne vjeruje.

"Ako je Melnjak namještao utakmice, nećemo mu platiti 120.000 kuna koje mu dugujemo"

"Mario Darmopil je bio naš kapetan, njemu su prije mjesec dana isključivali telefone, došla mu je ovrha za neplaćanje kredita. Gdje su mu ti novci? Gdje ih je stavio? Ako je namještao utakmice i zarađivao na tome, zašto je došao kod mene sa svojim djetetom i plakao da mu treba plaća?", kaže Hamonajec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Međimurja ističe da oni sve informacije dobivaju preko medija pa tako nije mogao ništa reći ni o napisima da je Nikola Melnjak (također igrač Međimurja) sve priznao i pristao biti Uskokov povjerenik, zbog čega je i pušten na slobodu. "Ništa o tome ne znam. On je mene zvao, rekao mi je da je pušten i da je pozvan samo kao svjedok", kazao je Hamonajec pa dodao i da klub Melnjaku neće platiti 120.000 kuna koje mu duguje ukoliko se pokaže da je sudjelovao u namještanju.

Svaguša: Ako je itko oštećen u ovom prvenstvu, onda je to Hajduk

Joško Svaguša posebno se osvrnuo na navodno namještenu utakmicu Međimurja i Hajduka i novinske napise prema kojima je bilo dogovoreno da u toj velikoj Hajdukovoj pobjedi i Međimurje zabije jedan gol. "Čuo sam se s Buljatom i Subašićem koji su prozvani u novinama. Ti mladi ljudi su toliko pogođeni da ne mogu doći k sebi. Igrači Hajduka su predobro plaćeni i oni s takvim stvarima nemaju ništa. Neke tiskovine sad pokušavaju okrenuti priču prema Hajduku, a ako je itko oštećen u ovom prvenstvu to je bio Hajduk", kaže Svaguša.

Opet se povela i rasprava oko kladionica pa je Brleković još jednom spomenuo inicijativu HNS-a da se hrvatski nogomet izbaci iz ponude domaćih kladionica. Da to ništa ne bi promijenilo, jer su uplate ionako dolazile iz inozemstva, pokušao mu je objasniti novinar Josip Oreč. "Kladionica je industrija novca, oni nude što raznovrsniju ponudu kako bi što bolje zaradili", odgovorio je Oreč na Brlekovićevu tvrdnju da je besmisleno da kladionice imaju parove poput broja golova, žutih kartona ili jedanaesterca u prvih 20 minuta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara