Švedski tisak: Zahvala Mellbergu i ostalim nogometašima

ŠVEDSKI tisak u nedjelju lamentira nad nesretnim ispadanjem švedskih nogometaša u četvrtfinalu Europskog prvenstva na jedanaesterce protiv Nizozemske, ali nijednom rječju ne okrivljuje kapetana Olofa Mellberga, čiji je ključni jedanaesterac obranio Edwin van der Sar.

Zabava je završena, tvrdi tabloid Expressen, dodavši kako se ipak nije ponovilo Svjetsko prvenstvo 1994. kada su švedski nogometaši igrali u polufinalu i bili heroji.

Izgubiti u četvrtfinalu EP-a na jedanaesterce je tako nepošteno da Švedska još uvijek ne vjeruje, kaže u naslovu Goteborgs-Posten, dok tabloid Aftonbladett donosi naslov "Tako blizu, tako gorko, tako strašno..."
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to strašna bitka u kojoj Šveđani nisu imali snage za pobjedu, tvrdi Aftonbladet, dodavši kako su švedski nogometaši sa terena ušli u veliku knjigu neuspjeha zbog promašenih jedanesteraca. Uostalom, podsjeća list, Nizozemci su sa zadnja tri Europska prvenstva bili eliminirani jedanestercima i sada im je sreća vratila svoj dug.

Za tragičara Olafa Melberga Dagens Nyheter ističe njegovu dobru igru uz naslov "Hvala ti Mellberg, na svemu što ste ti i momčad učinili za nas".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara