Svindalu kombinacijski Kristalni globus, Kostelić završio četvrti u Kvitfjellu

Svindalu kombinacijski Kristalni globus, Kostelić završio četvrti u Kvitfjellu

IVICA KOSTELIĆ završio je četvrti u posljednjoj super kombinaciji sezone. Kosteliću je tako promakla prilika da osvoji mali Kristalni globus u kombinaciji, koji je, završivši treći u Kvitfjellu, uzeo Norvežanin Aksel Lund Svindal.

Odličnom slalomskom vožnjom prvo je mjesto osvojio Austrijanac Benjamin Reich, 11. nakon spusta. Reich je tako povećao prednost u ukupnom redosljedu svjetskog kupa ispred Svindala na 117 bodova. Drugi je u Kvitfjellu završio Silvan Zurbriggen.

U borbi za mali Kristalni globus, Svindal je uoči Kvitfjella zaostajao jedan bod za Marcom Berthodom, koji je podbacio i završio kao deveti te tako omogućio Svindalu da slavi pred domaćom publikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš najbolji skijaš, Ivica Kostelić, nakon spusta je bio 29., no dobrom je slalomskom vožnjom nadoknadio zaostatak i osvojio solidno četvrto mjesto, a 29. mjestom je FIS bodove upisao i Natko Zrnčić-Dim.

Ovaj vikend na rasporedu su brze discipline u Zwieselu, dok će konačna odluka o osvajaču Velikog kristalnog globusa, kao i malih u ostalim disciplinama, pasti od 14. do 18. ožujka na završnim utrkama sezone u Lenzerheideu.

M.Č.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara