Svjesni slabosti: Talijani ne žele pozivnicu za SP, pripremaju se za bitku za Eurobasket 2013.

Tekst: T.T.

TALIJANSKI košarkaški savez objavio je nakon sjednice Upravnog odbora kako Italija neće tražiti pozivnicu za SP u Turskoj sljedeće godine. Iznenađujuću odluku obrazložili su time da pripremaju momčad za Eurobasket 2013. godine, za čije će se domaćinstvo kandidirati.

Predsjednik Saveza Dino Meneghin vjeruje da Italija mora osvježiti momčad, te je za to postavio dugoročni cilj. Žele pripremiti pravu momčad za Eurobasket 2013., a kao prvog čovjeka za taj posao u vidu su imali još uvijek aktualnog izbornika Hrvatske Jasmina Repešu. Trener koji se afirmirao u Italiji trenirajući Fortitudo Bolognu odbio ih je, te je sada prvi kandidat za to mjesto Turčin Oktay Mahmuti.

Italija će se kandidirati za domaćina Eurobasketa 2013., a među kandidatima za to natjecanje su još Grčka, Njemačka, te Hrvatska i Slovenija. Velika želja HKS-a je organizirati EP sa Slovenijom, a ostaje za vidjeti hoć li dvije države istaknuti zajedničku kandidaturu za to natjecanje.

Treba naglasiti kako bi Italija vrlo vjerojatno dobila "wild-card" za Tursku, budući da je to jedna od zemalja koja FIBA-i donosi velike prihode.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara