Svjetske agencije: Janica je trebala biti prva

Svjetske agencije: Janica je trebala biti prva

SVJETSKE novinske agencije nisu propustile zabilježiti čudesan uspjeh Janice Kostelić, koja je bez štapa i rukavice bez pogreške prošla drugu vožnju, te na koncu osvojila treće mjesto na "Snježnoj kraljici", FIS slalomu Svjetskog kupa, koji je održan na Sljemenu.

Njemačka novinska agencija DPA navodi kako je titulu Snježne kraljice zagrebačkog slaloma trebala dobiti hrvatska skijašica. "Bivša olimpijska pobjednica bodrena sa više od 20.000 navijača uspjela je furioznim nastupom drugu vožnju odskijati bez štapa i rukavice i ipak osvojiti treće mjesto," piše njemački novinar, te navodi izjavu njemačke skijašice Martine Ertl. "Janica je čudo, ovo što je danas ostvarila je zaista nevjerojatno." Priznanje na hrabrom nastupu Janici je priznala i druga njemačka skijašica, Annemarie Gerg: "To može samo Janica. Njezin nastup je bio čudesan.".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom izvještaju s utrke britanski Reuters se čudi kako je "Janica usprkos velikim bolovima nastalim od udaraca ruke u vrata uspjela napredovati sa sedme na treću poziciju. Premda je ostala bez štapa olimpijska pobjednica se domogla trećeg mjesta," piše novinar Reutersa, dodajući: "Hrabra predstava hrvatske skijašice spriječila je Austrijanke da zauzmu prve tri pozicije, na koncu su se Austrijanci morali zadovoljiti s prva dva mjesta, Marlies Schild i Kathrin Zettel.

Slovenska agencija (STA) također piše o "junakinji dana". "Trostruka olimpijska pobjednica je 24. rođendan proslavila osvojivši treće mjesto. Janica je na startu druge vožnje izgubila štap i rukavicu i premda je golim rukama morala gurati vrata i držati ravnotežu, izvrsnom vožnjom se domogla trećeg mjesta," piše STA. U tekstu se navodi kako je utrku pratilo više od 20.000 gledatelja i kako je organizatorima najviše problema zadalo loše vrijeme, kiša i snijeg koji su kvarili stazu. "Želim čestitati organizatorima na koji su odlično pripremili stazu i organizirali natjecanja," zaključio je trener slovenske reprezentacije Janez Slivnik.


Index/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara