Svjetski mediji: Hellebaut šokirala svijet i prekinula nevjerojatan niz Blanke Vlašić

Svjetski mediji: Hellebaut šokirala svijet i prekinula nevjerojatan niz Blanke Vlašić

SREBRNA medalja Blanke Vlašić šokirala je svijet. Sve svjetske medijske kuće prenijele su vijest da je nakon 34 uzastopne pobjede naše najbolje sportašice Belgijka Tia Hellebaut uspjela prekinuti gotovo neviđenu dominaciju u jednom sportu.

"Blanka napokon pobjeđena", "Hellebaut iznenadila svijet", "Belgijka šokirala Vlašić", Hellebaut doskočila do zlata", "Hellebaut srušila najveću favoritkinju", samo su neki od naslova koji opisuju koliko je atletski svijet iznenađen velikim uspjehom tridesetogodišnje diplomirane kemičarke iz Antwerpena.

Svi redom naglašavaju kako je Hellebaut majstorica velikih natjecanja što dokazuju i njezina zbirka zlatnih odličja. 2006. je postala europska prvakinja u Goehterburgu, 2007. je titulu potvrdila u dvorani u Birminghamu, ove je godine osvojila zlato u petoboju u Valenciji, a kolekcija je upotpunjena zlatnim olimpijskim odličjem u Pekingu.

"Jedno do najvećih iznenađenja ovih OI"

"Belgijka Tia Hellebaut postala je olimpijska pobjednica svladavši do danas nedodirljivu Blanku Vlašić. Jedno od najvećih iznenađenja ovih olimpijskih igara dogodilo se kada je Hellebaut danas slavila u 'ptičjem gnijezdu'. Potpuno dominantna i nepobijeđena od početka sezone, Blanka Vlašić je u suzama završila samo druga. Iako su  obje preskočile 205, Hellebaut je to učinila iz prvog pokušaja i odnijela zlato", piše francuski sport24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hellebaut je već iz prvog puta preskočila 205 centimetara što je Belgiji donijelo prvu zlatnu medalju na ovim Olimpijskim igrama. Belgijka je šokirala Vlašić koja je do visine od 205 došla tek iz drugog pokušaja. Hrvatska atletičarka tri je puta rušila letvicu na visini novog olimpijskog rekorda 207 i morala se zadovoljiti samo srebrom", piše CBS.

"Diplomirana kemičarka iz Antwerpena došla je do najvećeg uspjeha u karijeri pobijedivši Hrvaticu Blanku Vlašić. Uspješna sedmobojka je čak 11 centimetara niža od apsolutne favoritkinje Vlašić koja je u posljednje dvije godine nekoliko puta neuspješno napadala rekord Stefke Kostadinove. Četrdeset puta u svojoj karijeri preskočila je preko dva metra, no danas je ostala prekratka. Ruskinja Čičerova osvojila je broncu", piše Sports Network.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara