Svjetski mediji i kladionice potpuno nezainteresirani za odluku o domaćinstvu Eura 2012.

KOLIKO je opravdan hrvatsko-mađarski optimizam o dobivanju domaćinstva Eura 2012. nitko do srijede ne može sa sigurnošću tvrditi. Ni jedna kladionica, pa čak ni engleske, poznate po mogućnostima klađenja na sve od pobjednika Eurosonga do toga kakvo će vrijeme biti sutra ili kad će se razvesti neki poznati parovi, u ponudi nemaju klađenje na odluku o domaćinstvu Eura.

Hrvatski su mediji puni izjava čelnika HNS-a o sigurnom dobivanju domaćinstva europskog nogometnog prvenstva, ali jednak optimizam vlada i u ostalim zemljama kandidatima. Talijani, istina, pišu manje nego ostali, danas se tek u torinskoj La Stampi mogao pročitati mali članak o Euru 2012., ali  unatoč problema s navijačima i skandalima koji potresaju njihovo prvenstvo imaju "konja za utrku" u najboljim stadionima, infrastrukturi, ali i tradiciji talijanskog nogometa.

Činjenica da se čak ni bookmakeri ne usuđuju procijeniti šanse kandidata za dobivanje domaćinstva može značiti da je konačna odluka potpuno neizvjesna, kao i da smo još daleko od dobivanja Eura, ali jednako tako govori i da nitko u ovoj utrci nije autsajder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi mogući razlog nezainteresiranosti kladioničara leži u tome da je ostatku svijeta odluka o domaćinstvu Eura manje-više nezanimljiva. Dok se u Hrvatskoj već danima stranice pune pisanjem o svemu što će se događati u Cardiffu za 2 dana, a slično je i u Mađarskoj, Poljskoj i Ukrajini, u talijanskim medijima teško je pronaći članak o kandidaturi za europsko nogometno prvenstvo. U ostalim svjetskim medijima, poput Eurosporta, BBC-a, pa čak i UEFA-ine službene internet stranice, to je praktički nemoguće.

Daleko od toga da odluka nije važna, ali će nogometni svijet ozbiljnije o njoj početi pričati tek 2010., kad završi svjetsko prvenstvo i počnu kvalifikacije za Euro 2012. Nadamo se u Mađarskoj i Hrvatskoj.

M.Č.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara