Talijani protiv Hrvatske sa debitantima

NOVI svjetski nogometni prvaci Talijani nastupit će u prijateljskom susretu protiv Hrvatske bez najvećih zvijezda.

U dvoboju koji je na rasporedu 16. kolovoza u Livornu "Azzurri" će nastupiti bez gotovo svih igrača koji su na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj osvojili naslov prvaka svijeta. Točnije, jedini sa titulom svjetskog prvaka biti će vratar Livorna, Marco Amelia.

Novi izbornik talijanske vrste Roberto Donadoni pozvao je 22 igrača među kojima je čak sedmero debitanata - Giulio Falcone, Christian Terlizzi, Gennaro Delvecchio, Massimo Gobbi, Stefano Morrone, Angelo Palombo i Tomasso Rocchi.

Upravo kako je i najavljivao, mladi talijanski izbornik dao je priliku perspaktivnim igračima koji su stalno tu negdje, blizu reprezentacije. U Donadonijevim Azzurima trenutno su najzastupljeniji igrači Sampdorije, njih pet. Bez obzira na B postavu, uz Caracciola i Lucarellija u napdu, svaka bi se obrana našla u velikoj kušnji.

Bit će svakako zanimljivo vidjeti što protiv jedne takve Italije može napraviti hrvatski izbornik Slaven Bilić. Podsjetimo, ozlijeđenog Tudora mijenjat će Vedran Ćorluka, drugu stranu pokrivat će Hrvoje Čale, a unutra bi svakako trebao biti Luka Modrić. Sasvim drugačija postava od one koju smo navikli gledali, još kad se sjetimo da u napadu nema Dade Prše...

Donadoni se, pak, ne opterećuje našom postavom. Razmišlja samo o onome što sam ima na raspolaganju.

"Igrači koji su osvojili svjetski naslov nisu maksimalno spremni i nema smisla pozivati ih. Ovo je prilika mlađim igračima da se nametnu," poručio je Donadoni, koji je za kormilom talijanske vrste nakon SP-a naslijedio Marcella Lippija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije niti na Donadoniju, naime, lagan zadatak, s obzirom da je u naslijeđe dobio svjetske prvake.

VRATARI: Marco Amelia (Livorno), Flavio Roma (Monaco)

BRANIČI: Daniele Bonera (Milan), Giorgio Chiellini (Juventus), Giulio Falcone (Sampdoria), Manuel Pasqual (Fiorentina), Christian Terlizzi (Sampdoria), Luciano Zauri (Lazio), Cristian Zenoni (Sampdoria)

VEZNI RED: Massimo Ambrosini (Milan), Gennaro Delvecchio (Sampdoria), Massimo Gobbi (Fiorentina), Fabio Liverani (Fiorentina), Stefano Morrone (Livorno), Angelo Palombo (Sampdoria), Franco Semioli (Chievo)

NAPADAČI: Andrea Caracciolo (Palermo), David Di Michele (Palermo), Antonio Di Natale (Udinese), Mauro Esposito (Cagliari), Cristiano Lucarelli (Livorno), Tommaso Rocchi (Lazio)

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara