TENIS: OSMI "BISERI DALMACIJE" U MAKARSKOJ, BOLU NA BRAČU I HVARU

Makarska, Bol na Braču i Hvar će od 3. do 25. travnja biti domaćini tri turnira iz serije ETA turnira "Biseri Dalmacije" na kojima će se za WTA bodove boriti veliki broj inozemnih i hrvatskih tenisačica. L

Već osmo izdanje turnira "Biseri Dalmacije" dokaz je odličnog spoja vrhunskog sporta i turizma koji je kroz jake teniske turnire u predsezoni na hrvatskoj obali postao poznat u teniskim krugovima širom svijeta, kazao je utemeljitelj turnira Zlatko Foglar na današnjoj konferenciji u prostorijama INA-e u Zagrebu. U proteklih osam godina na našim turnirima su sudjelovale sve najbolje hrvatske tenisačice, s izuzetkom Ive Majoli, ali i zavidan broj tenisačica koje su sada među prvih stotinu ili čak na samom svjetskom vrhu, kazao je Foglar podsjetivši na sudjelovanje tada neafirmirane Belgijanke Justine Henin na Biserima Dalmacije 1998. Henin je danas prva tenisačica svijeta, a mi joj za svaki Božić šaljemo čestitku i vjerujemo da nas se dobro sjeća, dodao je Foglar, nabrojivši i još poznatih imena poput Ruskinja Miskine, Petrove i mnoge druge poznate igračice koje su također igrale u Hrvatskoj.

Makarska i Hvar su jedini domaćini koji su stalno u kalendaru "Bisera Dalmacije", a Bol na Braču je po prvi puta domaćin, nakon što su, barem za ovu godinu, izgubili organizaciju WTA turnira, no poznati "Croatian Ladies Open" zadržao je ime i sada u trenutačnim mogućnostima ipak nastavlja tradiciju sa ovim turnirom. Foglar je najavio kako su interes za organizaciju turnira dogodine iskazali Supetar i Šibenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prvi turnir je u Makarskoj (3-11. travnja) uz prijavu 136 tenisačica iz 31 zemlje sa pet kontinenata, dok su se na konferenciji u Zagrebu predstavili organizatori trećeg turnira u Hvaru (17-25. travnja) na čelu sa generalnim direktorom Sunčanog Hvara Perom Pavičićem i predsjednikom Turističke zajednice Grada Hvara Velkom Viskovićem. Oni su istaknuli vrijednost turnira u izvanrednom terminu u predsezoni, kada se i Grad i hoteli pripremaju za početak sezone, dodavši kako je buking u predsezoni bolji nego lani i najave za sezonu su optimistične.

Ukupan broj prijavljenih hrvatskih tenisačica u Makarskoj je devetnaest, na čelu sa prvom nositeljicom Stobrečankom Lucijom Krželj.

(Hina) xrš yrš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara