Terry: Moramo još puno napredovati, ako želimo daleko koliko i momci iz ´66.

Tekst: V.B.
Foto: AFP

KAPETAN engleske reprezentacije John Terry inzistira kako je spreman preuzeti izvođenje kaznenih udaraca na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine, unatoč famoznom promašaju u Ligi prvaka, gdje je igrao u dresu londonskog Chelsea.

Promašaj tog kaznenog udarca najgore je trenutak Terryjeve karijere, međutim ukoliko mu se opet ukaže prilika sljedeće godine u Južnoj Africi on neće ni trenutka dvojiti, već će opet preuzeti odgovornost na svoja leđa.

"Istina, promašio sam taj enormno važni jedanaesterac u Ligi prvaka, međutim nema govora da ću pobjeći od odgovornosti ukoliko mi se opet ukaže takva ili slična prilika. Želim uzeti trofej svjetskog prvaka i ako za to treba zabiti jedanaesteraca prihvaćam odgovornost. Ne vjerujem da ćemo opet ispasti sa SP-a na jedanaesterce", rekao je Terry.

U nastavku razgovora Terry je istaknuo da Engleska mora još puno napredovati ukoliko želi ostvariti veliki rezultat na SP 2010. godine, iako mnogi misle da je gaženje Hrvatske dovoljan pokazatelj da je Gordi Albion spreman za velike stvari.

"Postoji još puno stvari u kojima moramo napredovati ukoliko želimo do naslova svjetskog prvaka, iako veliki broj ljudi u Engleskoj misli da smo već sada spremni za to. Iskreno još ne razmišljam niti sanjarim o finalu, jer smo se praktički tek kvalificirali prije petnaestak dana. Uglavnom, pred nama je još puno posla želimo li poći putem kojim su otišli momci iz 1966. godine", za kraj će Terry.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara