Terry zbog preljuba gubi ženu, kapetansku traku, ali i 20 milijuna funti

Terry zbog preljuba gubi ženu, kapetansku traku, ali i 20 milijuna funti

Tekst: A.K.
Foto: AFP

U SAMO 12 minuta, koliko je trajao sastanak s Fabijom Capellom, Johnu Terryju se po drugi put ovih dana srušio svijet.

Prvi put je naravno bilo kada je Sun objavio priču o njegovoj vezi sa Vanessom Perroncel, sponzorušom specijaliziranom za lov na nogometaše. Terry je, kao što je poznato, u "uzornom" braku sa suprugom Tony s kojom ima preslatke blizance.

Kada je pukao skandal od kojeg posljednjih tjedana žive engleski tabloidi i o kojem priča cijela zemlja (jer ne događa se baš često da se tako nešto dozna za javnu osobu kalibra kapetana Engleske i Chelseaja), morao je djelovati i strogi izbornik reprezentacije.

Capello je pozvao Terryja na raport u stožer reprezentacije na Wembleyu i kratko mu priopćio kako neće više biti predvodnik "Tri lava" jer vanbračne aktivnosti s bivšom suigračevom djevojkom ne spadaju u primjereno ponašanje kapetana reprezentacije. Terryja je ta odluka dodatno uništila ali ju je dostojanstevno prihvatio.

Izbornikov potez odmah je pokrenuo analize marketinških stručnjaka, koji su izračunali da će "Brand John Terry" zbog preljubom inspiriranog oduzimanja trake izgubiti vrtoglavih 20 milijuna funti.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu dakle nove ljubavnice, koje sada niču kao gljive poslije kiše, jedina poveznica između Tigera Woodsa i Johna Terryja , jer i kapetanu Chelseaja se sprema gubljenje značajnih svota od sponzora koje zarađuje ili je mogao zaraditi.

Posebno stoga što je Terry nedovoljno marketinški iskorišten (ima samo četiri milijuna funti godišnje vrijedan ugovor s Umbrom) a obzirom na "nikad jaču" englesku reprezentaciju u kojoj ima ulogu predvodnika, nije teško pogoditi da bi mu približavanjem SP-a ponude za reklame i bonusi shodni uspjehu u Južnoj Africi, narasli do neslućenih visina.

Gubitak bi se mogao i bitno uvećati ako Toni Terry ostane pri zajtjevu za razvodom, jer u tom slučaju nogometaš koji tjedno zarađuje 150 tisuća funti ostao bi bez pola ukupnih prihoda i imovine.

Tu ne prestaje danak koji će Terry platiti zbog toga što nije mogao odoljeti čarima francuske starlete, jer zbog oduzimanja trake engleskog kapetana, ostaje bez bonusa od 250 tisuća koji mu je zajamčen kao "prvom među jednakima".

Terry ima nesreću da njegova žena ipak nije "razumna" poput Victorije Beckham koja je mužu oprostila izlete s prsatim savjetnicama, pa je Becks nakon pokajanja zadržao suprugu i izdašne sponzorske ugovore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara