Testovi za EURO 2004. iskušani u play offu

NA NOGOMETNOM prvenstvu Europe, koje će 2004. biti održano u Portugalu, UEFA će primijeniti dopingtestove koji su prvi put iskušani poslije utakmica doigravanja za odlazak na EP. Tim testovima moguće je otkriti i tetrahydrogestrinon (THG), steroid kojeg ranije korišteni testovi nisu registrirali.

Gerhard Aigner, glavni tajnik UEFA-e, kaže da je ovim usavršavanjem osjetljivosti testova Europska nogometna konfederacija učinila novi korak u smjeru iskorjenjivanja upotrebe zabranjenih stimulativnih sredstava među nogometašima.

- U rujnu ove godine na sjednici Izvršnog odbora UEFA navijestili smo rat dopingiranju nogometaša - kaže Aigner. - Svim Savezima uputili smo jasnu poruku koju su dužni prenijeti klubovima sa svog teritorija. Njena bit je da UEFA neće tolerirati korištenje zabranjenih stimulativnih sredstava i da će oštro kažnjavati one koji se toga ne budu držali. Isto tako odlučili smo za 30 posto povećati broj testiranja u ovoj sezoni, iako smo u 396 obavljenih testiranja tijekom prošle sezone imali samo jedan pozitivni test. Na EP-u u Portugalu poslije svake utakmice po dva reprezentativca sa svake strane bit će ždrijebom određeni i morat će se podvrći testiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Hina) MI

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara