Tisuće ljudi na Pantanijevu pogrebu

MARCO Pantani, pobjednik dviju najvećih svjetskih biciklističkih utrka, Gira dItalia" i "Tour de Francea" 1998. godine, sahranjen je u srijedu na mjesnom groblju u Cesenaticu.

Na pogrebu legendarnog talijanskog biciklista, kojega je predvodio biskup iz Cesene Antonio Lanfranchi, okupilo se na tisuće poklonika među kojima i veliki broj njegovih kolega vozača, kao i skijaška superzvijezda Alberto Tomba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom pogrebne ceremonije, Pantanijeva managerica i dugogodišnja prijateljica Manuela Ronchi pročitala je oproštajno pismo koje je "Pirat" napisao preko devet stranica svoje putovnice, a u kojemu je pokojni biciklistički prvak izrazio svoj bijes, frustracije i tugu zbog načina na koji se policija i sudovi odnose prema biciklistima.

Između ostaloga, u Pantanijevom pismo stoji:

"Svi moji kolege bili su ponižavani ugrađivanjem skrivenih kamera u sobe u kojima su boravili. To je moglo dovesti do raspada mnogih obitelji. Nakon takvih postupaka, kako se suzdržati i ne podići ruku na sebe? Ne mogu objasniti kako sam se uspijevao suzdržavati u tim trenucima gnjeva. Time je povrijeđeno moje pravo na privatnost... Četiri godine sam proveo po sudovima. Izgubio sam svaku želju baviti se sportom".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara