Tko su Dinamova afrička pojačanja?

DINAMO bi za sljedeću sezonu mogao biti pojačan sa tri, zasad neafirmirana, afrička igrača. Sva tri nogometaša pripremati će se na Rogli s "modrima" za novu sezonu.

Mathias Chago 22-godišnji je vezni igrač porijeklom iz Kameruna, a u Dinamo je došao iz osječkog Metalca. On je jedini od trojke koji je potpisao ugovor s Dinamom, ostala dvojica još su na probi. Do sada je Chago igrao za jedan nogometni klub iz Ugande, a odigrao je i niz utakmica za U-21 reprezentaciju Kameruna.

Bernard Mwalala je 20-godišnjak iz Kenije, a o svom transferu u APR, odnosno u Rayon Sport, koji se procjenjivao na 10,000 dolara i plaću od 500 dolara, nedavno je izjavio: "Navijači iz Kampale su vrlo skloni igračima i za njih sam zvijezda, ali moram ići dalje jer od nogometa živim." Mwalala je trebao obnoviti svoj ugovor s Jogoosom, a bio je najbolji strijelac CECEFA lige sa šest postignutih pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27-godišnji Charles Gbeke rođen je u Obali Bjelokosti, a odrastao je u Kanadi i mogao bi igrati za kanadsku nacionalnu vrstu. Do sada je igrao za nogometni klub Herfrlge iz Danske.

Petogodišnji je ugovor s maksimirskim klubom ujedno potpisao juniorski vratar Filip Lončarić, a njegova majka se, kako piše Vjesnik, obratila direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću riječima: "Nisam stigla pročitati što piše u tom ugovoru. Ne bude li sve u redu, "udavit" ću vas. Prvo vas, pa Mamića!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara